Chef Florin Dumitrescu și-a lansat o carte de povești culinare: „Gătește cu mine”

 Florentina Liutic
.

Chef Florin Dumitrescu a lansat prima sa carte de bucate: „Gătește cu mine' care este, de fapt, o colecție de „rețete de acasă', dedicată celor care gătesc zi de zi pentru cei dragi.

 

Celebrul bucatar e de părere că fiecare are o poveste culinară, iar a lui începe din copilărie, atunci când era răsfățat de bunica sa cu tocăniță de pipote și continuă cu maturizarea sa ca bucătar și cu ipostaza de tătic care i-a adus și provocări culinare.

 

„Contrar așteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre restaurante, despre fine dining, despre stele Michelin, rețete elaborate sau plating minimalist. Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului și e pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masă celor dragi bucăți din sufletul lor', a explicat Florin emoționat la lansarea cărții sale.

 

Chef-ul a reunit în această carte 42 de reţete, de la mâncărurile bunicii la reţetele care i-au marcat cariera sau cele pe care le-a gătit pentru cei dragi.

 

Printre aceste reţete se află cele de supă de legume cu tăiței de casă, creveți cu usturoi, ardei iute și roșii, midii în sos de vin și ierburi proaspete, risotto cu șofran, plăcintă de berbecuț sau tartă cu cătină.

 

Anca LunguAnca Lungu

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton