Cum se simte Cezara Dafinescu la 74 de ani și de ce a ales să rămână văduvă de 19 ani: "A luat cu el tot ce însemna dragoste"

.

Pe 4 august, Cezara Dafinescu a împlinit 74 de ani! Vârsta este doar un număr pentru frumoasa actriță, care își ia energia și puterea din aplauzele și dragostea celor care o admiră atunci când urcă pe scenă. La ceas aniversar, Cezara Dafinescu a explicat de ce a preferat să rămână singură, de 19 ani, după moartea celui de-al doilea soț.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!


Talent uriaș, Cezara Dafinescu a fost, ani la rândul, unul dintre simbolurile frumuseții feminine de la noi, dar, discretă ca întotdeauna, actrița vorbește despre doar doi bărbați din viața ei. Amândoi, iubiri uriașe ale artistei, au încetat însă din viață. Și, odată cu dispariția lor, au luat puterea Cezarei Dafinescu de a mai iubit un bărbat.

Cum se simte Cezara Dafinescu la 74 de ani


Până acum ceva vreme nu prea îmi convenea să spun invers vârsta (în loc de 74, 47, n. red.). Acum îmi place. Când aveam 70 nu îmi convenea deloc. Dar vă mărturisesc că nu simt vârsta, nu știu ce e cu mine.

Probabil pentru că sunt înconjurată de spectatori care mă iubesc și care nu și-au pus niciodată problema, deși mai precis este că eu nu mi-am pus niciodată problema, vârstei mele.

A fost o vreme când chiar doream să fiu mai matură. Așa cum știți eram căsătorită cu Motoi (George Motoi, actor celebru, primul soț al artistei Cezara Dafinescu, n. red.) și el era cu câțiva ani mai mare decât mine. Eu eram bănuită că din cine știe ce motive l-am luat și nu pentru că l-aș fi iubit„, a declarat Cezara Dafinescu pentru fanatik.ro.


Pentru Cezara Dafinescu, vârsta nu a fost niciodată o problemă, însă a resimțit-o ca pe un inconvenient atunci când a debutat pandemia.

Oricum nu aveam o problemă până acum ceva vreme. Dar, vă mărturisesc, din cauza pandemiei, că ne-au închis în casă, dar am aflat că sunt printre cei care nu au voie să umble pe stradă. Am fost așa de șocată încât nu pot spune. La un moment dat râdeam cu colegii mei, cu Mălaimare, cu Olga Delia, care suntem cam de aceeași vârstă, colegi de clasă, și ziceam că suntem vai de capul meu„, a mai spus actrița.


Citește și: Lia Bugnar, primele declarații după ce Anghel Damian a confirmat relația cu Theo Rose:’Chiar nu simt nevoia să știe toată lumea’

Citește și: Theo Rose și Anghel Damian formează cel mai nou cuplu din showbiz!Ambii erau implicați în relații de lungă durată și și-au părăsit partenerii

Ce-și dorește Cezara Dafinescu la 74 de ani

Rugată să-și pună trei dorințe pentru ziua ei, Cezara Dafinescu a menționat că își dorește, înainte de toate, sănătate.

În primul rând să fiu sănătoasă. În ciuda faptului că am avut doi soți minunați nu am avut fericirea să pot să merg de mână cu ei ca în poezia ‘Un bătrân şi o bătrână / Două jucării stricate / Merg ţinându-se de mână…’.


Eu sunt văduvă din 2003, deci nu am avut plăcerea asta. Sigur, poate aș fi putut să mă recăsătoresc, dar nu am făcut-o… Aș vrea să pot să joc în continuare pentru că am avut bucuria ca un prieten de-al meu să scrie o piesă pentru mine și  după ce am aranjat-o, o joc particular, în regia lui Toma Enache, măcar o dată pe lună. Și mă încarc.

Mă întrebați de ce arăt, mă rog, bine… Probabil din acest motiv. Realmente, atunci când joc, mă încarcă public când simt că mă iubește. Și chiar dacă nu sunt într-o dispoziție foarte bună atunci când joc, după ce joc e bine.


Să ne liniștim odată! Să nu mai fie lucruri atât de rele… Cu pandemia, cum sunt pensionară, am stat mai mult acasă și, din obișnuință, am tot butonat la televizor. Vă mărturisesc, de câte ori deschid televizorul am o mare strângere de inimă. Poate asta ne-a și făcut pe toți mai pesimiști. Iar cu războiul… Eu sunt alături de oamenii aceia, nici nu pot să îmi imaginez să moară atâția oameni. Sigur, ne uităm și vedem bombe ca într-un film, dar dacă conștientizăm ce se întâmplă acolo este de nesuportat„, mai spune actrița.


De ce a ales Cezara Dafinescu să rămână văduvă de 19 ani

Din 2003, Cezara Dafinescu este singură, după ce al doilea soț al actriței a murit într-un accident de motocicletă.

„Ambele mele căsnicii au fost pasionale, un dar de la Dumnezeu. Cred că acum nu mai am puterea. Aș minți dacă v-aș spune că nu au mai fost oameni care au fost în preajma mea…


Odată cu al doilea meu soț care a și murit foarte ciudat – vorbeam cu el la 2, la ora 3 era mort, accident cumplit de motocicletă – am avut un șoc încât a luat cu el tot ce însemna dragoste. Nici nu mi-aș mai imagina o altă căsătorie„, a explicat Cezara Dafinescu pentru Fanatik.ro.