Nu mai este un secret pentru nimeni că tot ceea ce mâncăm ni se vede pe chip, dar medicii avertizează că şi secretul unui păr frumos şi sănătos constă, de asemenea, în alimentaţie. Atunci când nu asigurăm organismului necesarul de vitamine şi minerale, nu doar pielea are de suferit, cât mai ales podoaba capilară. Pentru a preveni căderea părului sau degradarea acestuia, trebuie să mâncăm ceea ce trebuie şi nu neapărat să apelăm la vitamine sub forma de capsulă.
- Somonul are foarte multe proteine, acizi grasi Omega-3, fier şi vitamina B-12, ceea ce înseamnă păr strălucitor şi care creşte mult mai repede.
- Ouăle au un conţinut mare de biotină, o vitamina B esenţială pentru sănătatea scalpului şi creşterea părului. Ouăle sunt, totodată, bogate în fier, care transportă oxigen către foliculii capilari.
- Migdalele, arahidele, nucile conţin zinc, care diminuează căderea părului.
- Lactatele degresate conţin vitaminele D, B-5 şi calciu, care joaca un rol major în creşterea părului, potrivit sfatulpărinţilor.ro. Brânza, iaurtul şi laptele cu 2% grăsimi conţin zer şi caseina (o proteina din zer), ce previn uscarea scalpului.
- Carnea de pasăre este plină de proteine, zinc, fier şi vitamina B, excelente pentru păr.
- Fructele bogate în vitamina C (mango, căpşunile, kiwi, ananasul, piersicile) ajută la generarea colagenului, care creează structura firului de păr.
- Legumele verzi, precum spanacul, varza, napii sau broccoli, sunt surse majore de vitamina A şi vitamina C, care ajută la producerea sebumului, un balsam natural pentru păr.
Vezi cateva tratamente naturale pentru cresterea parului!
sursa foto: noirossi.it
Citește și: