Cel rol a vrut Florin Piersic să joace și de ce nu a reușit niciodată: „Îl regret”

.

În cariera lui impresionantă, Florin Piersic a interpretat zeci, dacă nu chiar sute de roluri, care mai de care mai spectaculoase. A existat însă unul pe care maestrul nu l-a jucat niciodată. E singurul lui regret, pe care-l poartă și acum în suflet. Iată despre ce personaj este vorba și de ce nu i s-a mai îndeplinit visul, deși începuse deja repetițiile!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Florin Piersic a vrut să joace un rol important, însă nu a reușit niciodată. Îndrăgitul actor în vârstă de 86 de ani are și acum acest regret, mai ales că mulți dintre colegii lui de breaslă au apărut în această piesă de teatru. Și el a fost la un pas să-și împlinească visul, dar o tragedie, pierderea cuiva drag, l-a împiedicat.

De curând, Florin Piersic a oferit un interviu amplu și emoționant pentru emisiunea lui Cătălin Măruță, de la PRO TV. A vorbit despre cariera lui și a susținut că, dacă ar fi să o ia de la capăt, ar face aceeași pași. Are totuși un regret, iar acesta e legat de un rol pe care nu l-a jucat niciodată.


Citește și: Dan Negru și Florin Piersic pun la cale un nou proiect:'Pregătim ceva wow. Un moment memorabil'

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă acum Gabriella Werner, marea iubire a lui Florin Piersic.De ce nu poate reveni încă în țară

Citește și: Bogdan Vlădău, despre abuzurile trăite în modă:'Mi s-a întâmplat…'

Citește și: Flick a asistat la nașterea fiicei lui și a Denisei Filcea. Cum a decurs totul:'Nu mă așteptam'

Cel rol a vrut Florin Piersic să joace și de ce nu a reușit niciodată


Florin Piersic a făcut o dezvăluire surprinzătoare legată de cariera lui. Maestrul a povestit că și-a dorit dintotdeauna să joace rolul lui Hamlet, din piesa de teatru cu același nume, scrisă de marele William Shakespeare. A fost chiar la un pas ca dorința să i se îndeplinească, sub îndrumarea regizorului Alexandru Finți, dar cel din urmă s-a stins din viață la scurt timp după ce au început repetițiile.

„Mi-ar fi plăcut să-l joc. Și trebuie să vă spun, e un amănunt care nu știu câtă putere mai are să convingă pe dumneavoastră că aș fi putut să fiu Hamlet.


În nemuritoarea și minunata piesă în care i-am văzut pe mulți actori jucând rolul acesta…Maestrul Alexandr Finți care a fost, să spun așa, și părintele meu…

Pe lângă faptul că m-a condus în roluri excepționale, începuse repetițiile cu mine în acest rol. Din păcate, a plecat într-o stea. Îl regret și regret și faptul că, atunci, cu atâta dragoste începuse să repete cu mine dorind ca eu să joc acest rol minunat’, a spus Florin Piersic.

Florin Piersic, despre spectacolul cu Medeea Marinescu


La 86 de ani, Florin Piersic e la fel de îndrăgostit de lumea artistică și, mai ales, de scenă. De mai bine de un deceniu, maestrul și Medeea Marinescu fac echipă în spectacolul „Străini în noapte’ și au deja 1254 de spectacole.

„Eu nu m-am prea oprit. Adică, cu spectacolul ăsta cu care joc cu Medeea Marinescu și care se cheamă Străini în noapte, pe care îl ador, joc de 14 ani. Avem deja 1254 de spectacole’, a explicat el.

De asemenea, Florin Piersic pune în scenă, spre încântarea publicului, și un spectacol autobiografic. În cadrul acestuia, maestrul spune lumii povestea carierei sale, încă de la debut, cu ajutorul muzicii și a versurilor.


„Trebuie să vă spun că bucuria mea foarte mare este și faptul că am un fel de spectacol, nu pot să-i spun recital, că nu recit numai din poetul cutare…

Am un spectacol care se numește Nu întreba câți ani am și care e un fel de carte de vizită a mea legată de teatru, de când am debutat, cu roluri, cu proiecție. Mai cânt câte o bucată scrisă special pentru mine de Dan Iagnov, pe care îl regret și pe care l-am iubit extraordinar’, a mai mărturisit actorul.


Ce mesaj emoționant i-a transmis maestrul lui Cătălin Măruță

Pe durata interviului, Florin Piersic i-a transmis un mesaj și lui Cătălin Măruță. I-a mărturisit că îl iubește foarte tare și l-a avertizat, în glumă, că ar fi bine ca și prezentatorului să-i fie drag de el.

„Cel mai tare trebuie să vă spun că pe Măruță îl iubesc foarte tare. Dacă mă iubește, are gusturi bune, aș spune eu. Măruță, să trăiești, puștiule!

Fii atent ce faci, fără mine, cam greu. Să mă iubești, că și eu te iubesc pe tine’, i-a spus artistul lui Cătălin Măruță.


Sursă foto: Facebook, Arhivă VIVA!, Captură video