Ce studii are, de fapt, Viorica Dăncilă. S-a spus că este o simplă profesoară din Videle, dar realitatea este alta!

.

I se spune Veorica sau Vasilica-Viorica, în bătaie de joc, e ironizată, e permanent subiect de glume, sesiuni de stand-up și caricaturi, dar, oricât de mare ar fi corul contestatarilor săi, Viorica Dăncilă nu este doar o simplă profesoară din Videle, care s-a trezit peste noapte contracanditata lui Klaus Iohannis la prezidențiale.  Au ieșit la iveală studiile pe care le-a făcut șefa PSD și Dăncilă a luat nota 9 la examenul de licență, la terminarea unei facultăți extrem de grele la vremea aceea.

O copie a diplomei de inginer a Vioricăi Dăncilă, de la absolvirea Facultății Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Petrol și Gaze din Ploiești a fost publicată de stiripesurse.ro. Astfel, aflăm că Viorica Dăncilă a absolvit, în anul 1988, cu nota 9 la examenul de licență, Universitatea de Petrol și Gaze, o facultate foarte grea la vremea aceea. Doar doar 200 de studenți din cei 500 care luau examenul de admitere reușeau să și termine facultatea.


În plus, Viorica Dăncilă are și o diplomă de master Spațiul Public European, în cadrul SNSPA București.

Din Videle la Bruxelles!

Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963 în Roșiorii de Vede. Mama sa era țesătoare la fabrica de postavuri „Dorobanțul’, iar tatăl, Filimon Nica, era plutonier major în Armata Română. Părinții săi au divorțat de tineri.

Viorica Dăncilă a urmat clasele a IX-a și a X-a, între 1978 și 1980, la Liceul „Mihai Viteazul’ din Ploiești, iar studiile liceale le-a finalizat la Liceul Energetic din același oraș.


În perioada 1997–1998 a fost profesoară la Liceul Industrial din Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze.

Cum a reușit să scape din anonimatul unui orășel de provincie? Politica!

În 1996 a intrat în PSD, iar în 2018, președinta organizație de femei PSD din videle – trecută anterior prin mai multe funcții, inclusiv prin două mandate de europarlamentar, a devenit primul ministru al României, iar acum are șanse reale la Președinția României.


Dacă viața profesională și politică a Vioricăi Dăncilă a fost spectaculoasă, viața personală este și ea demnă de un scenariu de telenovelă, pentru că primul-ministru a devenit mamă la doar 26 de ani, însă prin… adopție!