Ce scrie pe biletul de pe sicriul Reginei Elisabeta și ce semnificație au florile din coroana funerară

.

Ce scrie pe biletul așezat pe sicriul Reginei Elisabeta și ce semnificație au florile din coroana funerară. Astăzi, 19 septembrie, are loc înmormântarea fostei suverane britanice, în cadrul unor ceremonii impresionante ce au loc la Londra. În timpul procesiunii, pe sicriul reginei, a fost așezat un bilet semnat de fiul cel mare al acesteia și actualul suveran al Marii Britanii, Regele Charles al III-lea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Înmormântarea de stat a suveranei a început la ora locală 11.00 (13.00, ora României), iar slujba funerară a fost oficiată de decanul de Westminster David Hoyle. După 75 de minute, slujba de înmormântare de la Westminster Abbey s-a încheiat. În timpul procesiunii care a adus-o pe regină de la Westminster Hall către Westminster Abbey, pe sicriul cu trupul neînsuflețit a fost plasat un bilet, al cărui mesaj a fost semnat de Regele Charles al III-lea.

Ce scrie pe biletul așezat pe sicriul Reginei Elisabeta și ce semnificație au florile din coroana funerară. După slujba funerară, sicriul defunctei va fi dus către Wellington Arch, Hyde Park Corner. Procesiunea este urmată de regele Charles al III-lea, de regina consoartă Camilla, prințesa regală, ducele de York și contele de Wessex.


Citește și: Cât costă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.Imagini din Londra, din ziua înmormântării

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Camilla Parker la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Citește și: Laurențiu Reghecampf a împlinit 47 de ani.A postat prima fotografie cu chipul fiului său

Citește și: De ce Alina și Ilan Laufer nu au putut să facă copii timp de zece ani:'Am ajuns până în clipa în care să facem fertilizare cu donatori'

Ce scrie pe biletul așezat pe sicriul Reginei Elisabeta și ce semnificație au florile din coroana funerară


În timpul procesiunii, Regele Charles al III-lea a părut destul de emoționat. Biletul plasat pe sicriul Reginei Elisabeta continuă tradiția regală. În același mod s-a procedat la înmormântarea lui Philip, când fosta suverană britanică a scris „Cu dragoste’.

De asemenea, pe sicriul Prințesei Diana a fost lăsat un bilet semnat de William și Harry, pe care scria „Mummy’.

Este cunoscut faptul că Regele Charles al III-lea se referea cu afecțiune la mama sa, lucru care se reflectă și în biletul lăsat pe sicriul acesteia: „In loving and devoted memory, Charles R’ (n.r. în română – În amintirea iubirii și devotamentului).


Ce semnificație au florile de pe sicriul Reginei Elisabeta

Florile de pe sicriul reginei defuncte au o simbolistică aparte, asemenea catedralei în care au loc funeraliile regale. Decizia privind aranjamentul floral de pe racla reginei a fost luată de către Regele Charles al III-lea.


Coroana este alcătuită din flori care au compus și buchetul de la nunta Reginei Elisabeta a II-a cu Prințul Philip, a anunțat Familia Regală Britanică. La acestea, s-au adăugat și flori din grădinile reședintelor regale.

La cererea Regelui, coroana conține frunze de rozmarin, stejar englezesc și mirt (tăiate dintr-o plantă crescută din mirt din buchetul de nuntă al Reginei) și flori, în nuanțe de auriu, roz și burgundia intensă, cu atingeri de alb, tăiate din grădinile reședințelor regale’, au transmis regalitățile din Anglia.

Sursa foto: Hepta