Ce s-a întâmplat cu fetița care a cântat Let it Go, într-un buncăr, în timpul bombardamentelor din Kiev

.

O lume întreagă a fost impresionată de micuța Amelia, fetița care a cântat „Let it Go”, piesa din „Frozen”, în timp ce se afla într-un buncăr, în timpul bombardamentelor din Kiev. Iată ce s-a întâmplat cu ea și cu familia ei!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Fetița care a cântat faimoasa piesă Let it Go, într-un buncăr din Kiev, pentru a aduce alinare celor aflați acolo, a devenit la rândul ei un simbol al rezistenței, în niște momente în care ucrainenii luptă din greu pentru a-și apăra independența. Clipul postat pe Twitter, în care micuța Amelia Anisovych interpretează cunoscuta melodie, s-a viralizat imediat în social media, impresionând o lume întreagă. După 6 zile petrecute într-un buncăr în condiții groaznice, viața Ameliei s-a schimbat.


Ce s-a întâmplat cu fetița care a cântat Let it Go într-un buncăr

Amelia Anisovych, în vârstă de 7 ani, a petrecut aproape o săptămână în buncăr, alături de fratele ei și nu doar că a rezistat cu stoicism, ci a reușit să aducă alinare și speranță, cu vocea ei minunată, de copil, în sufletele ucrainenilor. Din fericire, Amelia a reușit să se salveze, atât ea, cât și fratele ei mai mare, Misha, în vârstă de 15 ani, fiind acum în Polonia, în grija bunicii lor, în timp ce mama, Lilia, și tatăl, Roman, au rămas la Kiev.


Citește și: Un copil ucrainean de 9 ani ajuns în România și-a pierdut ambii părinți: „Nu am mamă, nu am tată, nu mai am nici țară’

Citește și: Un băiețel de 5 ani a trecut granița singur, plângând. A devenit simbolul refugiaților ucraineni

Citește și: Presa rusă de propagandă se folosește de celebra prezicătoare Baba Vanga:’S-a descoperit data la care se va termina războiul’


Citește și: O mamă și fiul ei au fost împușcați de ruși, lângă Kiev. Vecinii i-au înmormântat lângă parcarea blocului

„Întotdeauna am știut că Amelia este foarte talentată și că e în fapt un înger dulce, iar acum întreaga lume știe la fel. Dar este o tragedie că ea a ajuns o vedetă din cauza atâtor morți și distrugeri. Am fost atât de tristă când a trebuit să-mi iau rămas bun de la copiii mei, dar a fost cel mai bun lucru de făcut pentru a mă asigura că sunt în siguranță’, a declarat Lilia pentru The Sun.


Acum, Amelia se gândește serios să devină cântăreață.

„Exersez să cânt în fiecare zi dimineața, după-amiaza și seara… visul meu a fost dintotdeauna să cânt’, a Amelia pentru BBC Breakfast.


„Încă de la primul cuvânt a fost liniște deplină în adăpost'

Emoționantul videoclip a fost postat pe Facebook de Marta Smekhova, aflată și ea în adăpost, care spune că l-a filmat cu permisiunea mamei micuței. Și astfel fetița care a cântat Let it Go într-un buncăr avea să devină faimoasă în lumea întreagă.

 „Intrând într-unul dintre adăposturile anti-bombă de la Kiev, am văzut mai mulţi copii care desenau la lumina slabă din încăpere. M-am oprit, i-am lăudat şi m-am oferit să fac o mică expoziţie pentru a decora cu creaţiile lor', a scris ea pe postarea de pe Facebook, potrivit Daily Mail.


Amelia i-a atras imediat atenția. ‘S-a dovedit a fi atât de prietenoasă, atât de vorbăreaţă. Mi-a spus că pe lângă desen îi place să cânte şi mi-a împărtăşit visul său de a cânta pe o scenă mare, în faţa publicului. «Deci, ce se întâmplă?» Spun eu. «Acum ne organizăm, vezi câţi oameni sunt aici? Pentru ei poţi cânta!»’

Emoțiile Ameliei și teama că vocea ei nu va fi auzită cântând s-au spulberat în scurt timp.

„Inutil să spun că era îngrijorată degeaba. De la primul cuvânt a venit liniștea completă în buncăr. Toată lumea și-a lăsat treburile deoparte și a asculat un cântec al acestei fete care strălucea…Nici bărbații nu și-au putut controla lacrimile’ a scris Smekhova.


Cântat de actrița Idina Menzel și scris de Kristen Anderson-Lopez și Robert Lopez, a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original. Idina Menzel a distribuit, la rândul ei, videoclipul, declarând pe Twitter:

„Draga mea fetiță cu voce atât de frumoasă, soțul meu și cu mine am scris această melodie în încercarea de a-mi vindeca familia de durere. Felul în care tu o interpretezi e magic și are menirea de a vindeca pe oricine o ascultă. Nu te opri din cântat! Noi te ascultăm!’.