Ce reţete pregătesc vedetele de Paşti (partea a II-a)

 Florentina Liutic
.

Cu câteva zile înainte de Paşti, Viva! a avut curiozitatea să afle ce reţete vor pregăti vedetele pentru această sărbătoare. Iată care sunt reţetele preferate de Ela Crăciun, prezentatoarea emisiunii „Numai de bine” (Antena 3), bloggeriţă activă şi mama a doi copii, şi cântăreaţa Alexandra Ungureanu.

 

Ela Craciun

 

ela1

 

Drob raw-vegan

 

Ingrediente:

 

-500 grame ciuperci fresh

 

-2 cepe mari

 

-2 legaturi de patrunjel proaspat

 

-2 legaturi de ceapa verde si una de usturoi verde

 

-aprox. 5 linguri faina integrala

 

-sare neiodata, dupa gust

 

-o lingurita amestec ierburi italienesti

 

Ciupercile se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun intr-o cratita sau intr-o tigaie, la foc mic, pana ce lasa apa, apoi se adauga ceapa, taiata cubulete. Se lasa la foc mic, pana ce apa din legume s-a evaporat. Cat stau ciupercile si ceapa pe foc, se marunteste verdeata, se adauga condimentele si se amesteca totul intr-un bol generos. Dupa ce oprim focul, adaugam la verdeata, ciupercile si ceapa, impreuna cu vreo 5 linguri de faina integrala, pentru omogenizarea compozitiei. Puteti adauga si vreo 2 lingurite de turmeric. Nu doar pentru calitatile sale, dar si pentru culoarea pe care o da preparatelor culinare.

 

Compozitia se pune intr-o forma de chec sau cozonac ori paine, tapetata cu hartie de copt. Se da la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Cand s-a rumenit drobul, l-am lasat sa se raceasca si apoi l-am uns cu drag cu un pic de ulei de masline. Drobul se scoate apoi cu grija din tava, se taie in portii mai maricele, sa nu se sfarame si se serveste cu salata verde, ridichi sau ce mai gasesti prin frigider ori… gradina.

 

 

Alexandra Ungureanu

 

alexandra1

 

Tarta pascala

 

Ingrediente:

 

Aluat fraged:

* 400 g faina alba de cozonac

* 1 pachet de unt

* 1 ou

* 1-2 linguri apa foarte rece

* sare

 

Umplutura de spanac:

* 700-800 g spanac

* 1 ceapa medie

* 2 catei de usturoi

* lapte

* ulei de masline

* 250 g branza dulce si sarata

* 3-4 linguri de smantana

* 4 ouă

* vegeta

* piper alb

 

* 6 + 1 oua fierte tare

* ridichii rosii

 

Mod de preparare:

 

Se pun cubuletele de unt si sarea peste faina si cu varful degetelor se incorporeaza untul in faina, pana cand aspectul compozititei devine „nisipos”. In acest moment se adauga apa si oul, framantand usor aluatul. Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se pune la frigider pentru 30 de minute.

 

Intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline se soteaza usor usturoiul si ceapa tocate marunt. Se adauga spanacul fiert, scurs bine si tocat. Se adauga lapte cat e necesar, ca sa capete o consistenta cremoasa. Se condimenteaza cu vegeta (sare) si piper alb.

 

Se amesteca branza cu smantana si ouale.

 

Din aluatul fraged luam 1/3 si-o lasam deoparte pentru a acoperi preparatul la final. Intr-o forma de tort de 23 cm diametru, se intand cele 2/3 de aluat cat mai subtire, imbracand si peretii formei. Ce depaseste marginea se va inlatura.

 

Se presara putin pesmet (facultativ), apoi se intinde jumatate din compozitia de spanac. Se aseaza  intr-un cerc cele 6 oua fierte tare si se acoperă cu restul de spanac şi de aluat fraged.

 

Se unge tarta cu ou batut, apoi dam la cuptorul incins in prealabil pentru cca. 45-50 de minute.

 

VEZI si Ce retete pregatesc vedetele pentru Pasti (partea I)

 

 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton