Cu câteva zile înainte de Paşti, Viva! a avut curiozitatea să afle ce reţete vor pregăti vedetele pentru această sărbătoare. Iată care sunt reţetele preferate de Ada Condeescu sau Alina Chivulescu, dar şi cum reuşeşte Adela Popescu să păstreze gusturile copilăriei.
Alina Chivulescu (www.alinachivulescu.ro):
Eu fac o pasca doar cu branza de vaci, vanilie, oua, stafide, putin unt, o lingurita de praf de copt, o lingura de gris, un pachet de zahar vanilat. Se amesteca galbenusurile cu branza, zaharul, apoi se adauga praful de copt, untul topit, grisul si stafidele. Albusurile se bat separat si se amesteca cu restul compozitiei. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si apoi se coace la cuptor 40-50 de minute. Cui ii place gustul mai dulce, poate adauga dupa ce se raceste putina miere.’
Adela Popescu (www.adelapopescu.eu)
Nu gatesc absolut nimic. Dar mananc cu atata pofta… :))) Gusturile copilariei le poate reda doar mama mea si nu vreau sa schimb nimic din asta.’
Ada Condeescu (www.adacondeescu.ro)
Mancarea preferata este mielul la cuptor. Imi plac la nebunie gustul si parfumul specific si din acest motiv il gatesc cat mai simplu. Prepar carnea chiar inainte de a o baga la cuptorul deja incins. Sarez bine carnea cu sare grunjoasa, pun piper si rozmarin proaspat. Apoi adaug un vin rosu de masa, italienesc, cam vreo 2 pahare cat sa acopere putin carnea. Apoi il vâr la cuptor si il las pina se rumeneste si prinde crusta. Asta inseamna ca pe dinauntru deja e o carne care se va topi in gura! Miamii!’