Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu, după 55 de ani de muncă: "Aș muri de foame, dacă..."

.

Unul dintre cei mai mari artiști ai țării, Nelu Ploieșteanu primea, după 55 de ani de muncă, o pensie de mizerie. Artistul spunea că ar muri de foame dacă ar sta în baza pensiei și norocul său era că reușea să cânte într-un restaurant, înainte ca localurile să se închidă din cauza pandemiei.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Nelu Ploieșteanu se retrăsese din Capitală, în ultima perioadă, mai ales că restaurantele erau închise și nu mai putea cânta pentru a câștiga un ban în plus, pe lânga pensia mizeră. Trăia la Slănic Prahova împreună cu soția sa.


Nelu Ploieșteanu găsise la Slănic Prahova, unde locuia de ceva timp, un restaurant unde să cânte și astfel își suplimenta serios veniturile pentru că pensia umilitoare de 800 de lei nu i-ar fi ajuns nici pentru mâncare.


În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt
la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari
pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge
bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută!

Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu (n.r.- ea a declarat că primește 1.200 de lei) și Maria Cârneci, declara Nelu Ploieșteanu în pentru impact.ro, acum ceva timp.


Citește și: Nelu Ploieșteanu a murit. Era internat cu COVID-19 la Spitalul Floreasca

Citește și: Nelu Ploieșteanu a murit cu un mare regret. Ultima dorință a cântărețului

Ce avere avea Nelu Ploieșteanu și cine o moștenește

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real Ion Dumitrache, a fost unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști de muzică lăutărească din România.

În urmă cu ceva timp, Nelu Ploieșteanu mărturisea că și-a făcut deja
testamentul și că averea le va reveni în mod egal copiilor săi.


„Stiti de ce? Pentru ca eu nu am avut nimic de la părinții mei, n-am avut cu cine să mă cert pe avere, a explicat Nelu Ploieșteanu.

Artistul a avut cinci copii, patru fete și un băiat. Din nefericire, fiul său Mihăiță s-a stins din viață, în urma unei boli incurabile, după o lungă și grea suferință, cu trei ani în urmă.


De-a lungul timpului, s-au făcut o mulțime de speculații cu privire la veniturile artiștilor, care, cei mai mulți, nu au pensii după ce se retrag din activitate.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu, că am reuşit să îmi caştig pâinea, pentru mine şi familia mea, atât cât avem nevoie. Nu am ajuns să pice gardul pe mine, aşa cum au sugerat.

Chiar dacă aş fi fost într-o situatie materială mai dificilă, nu mi-ar fi fost ruşine, pentru că stiu cum este să suferi şi să nu ai, din copilăria mea. Din fericire, până la vârsta mea, am reuşit să am o situaţie materială decentă, mărturisea Nelu Ploieșteanu în mediul online.


Moartea fiului său l-a devastat

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață cu un mare regret… Artistul le-a
mărturisit apropiaților că și-ar fi dorit să mai ajungă o dată la
mormântul fiului său, Mihăiță, să aprindă o lumânare.

Mihăiță era imobilizat la pat, în urma unui vaccin făcut în
copilărie, și soția lui Nelu Ploieșteanu era cea care avea grijă de el
ca de un bebeluș.

În fiecare zi, tânărul, care suferea de tetrapareză spastică lua un
pumn de medicamente și era dependent de părinții săi, iar în 2018 a
pierdut lupta cu boala, lăsând un gol imens în sufletul familiei sale.