Ce mesaj a transmis Zelenski, președintele Ucrainei, pentru români: „Simțim sprijinul politic și de apărare”

.

Ce mesaj a transmis Volodimir Zelenski pentru români. Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă chiar și astăzi! Președintele Volodimir Zelenski a refuzat să își părăsească teritoriul și a luptat alături de militari și civili pentru protejarea țării pe care o conduce. Astăzi, el a transmis un mesaj de mulțumire românilor. Iată ce a declarat!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Joi, 24 februarie 2022, Vladimir Putin a ieșit public cu un discurs în cadrul căruia a anunțat că forțele militare ruse vor ataca Ucraina. De atunci și până în acest moment, cele mai multe persoane au ales să părăsească țara. În România au ajuns peste 25.000 de refugiați, care au căutat liniștea departe de sunetele de explozibil. În acest context, președintele Volodimir Zelenski a decis să transmită un mesaj de mulțumire pentru români.

Acesta a ținut să menționeze că este recunoscător românilor care au sărit în ajutorul ucrainenilor. Iată întregul mesaj postat pe Twitter!


Citește și: Nou născuți și prematuri intubați din Ucraina, feriți de război într-un adăpost anti-rachetă.Imagini cutremurătoare

Citește și: Papa Francisc s-a dus la ambasada Rusiei, după izbucnirea războiului ruso-ucrainean.Gest fără precedent la Vatican

Citește și: Cum a cucerit-o Silviu Prigoană pe Adriana Bahmuțeanu:„Eram în limbă…

Citește și: Andra, dezvăluire surprinzătoare despre Andreea Marin, la Românii au Talent:Cântă senzațional la acordeon

Ce mesaj a transmis Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, pentru români


Volodimir Zelenski a decis să transmită un mesaj de mulțumire românilor care au sărit în ajutorul fraților de peste hotare. În țara noastră, au intrat peste 25.000 de refugiați care au fost primiți cu brațele deschise, încă de la vamă. Președintele Ucrainei susține că este recunoscător pentru contribuția pe care România a adus-o țării atacate.

‘Recunoscător României pentru că a adus o contribuție semnificativă la capacitatea de apărare a Ucrainei și susținerea aderării țării noastre la UE. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri, a scris el pe rețelele de socializare.


Klaus Iohannis, primele declarații după izbucnirea războiului

Klaus Iohannis a ieșit public imediat după ce a izbucnit războiul dintre Ucraina și Rusia. Din cauza apropierii teritoriale, mai mulți români sunt îngrijorați! Președintele țării a ținut să îi liniștească pe aceștia, susținând faptul că România nu va fi atrasă în conflictul militar.


România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina și voi lua toate măsurile care se impun pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie afectate. România este pregătit să facă față oricăror consecințe economice pe care le-ar putea genera un eventual conflict. Suntem în contact cu partenerii noștri pentru a oferi cele mai bune soluții. În acest context, se impune consolidarea consistentă a Flancului Estic. Suntem uniți, suntem fără teamă și rămânem neclintiți, împreună, în fața unui agresor care amenință pacea întregii planete‘, a spus el.

Sursă foto: Instagram, Arhivă VIVA!