Ce a făcut-o pe Irina Loghin să reunțe definitiv la carne: „M-au luat cu salvarea, m-au dus la spital”

.

Irina Loghin a dezvăluit ce a făcut-o să renunțe definitiv la carne. O întâmplare cutremurătoate petrecută în urmă cu mai mulți ani a determinat-o pe artistă să ia această decizie. După ce a ajuns la spital, ea și-a promis că nu va mai pune gura pe acest aliment. Marea cântăreață de muzică populară a împlinit de curând 82 de ani, iar alimentația sănătoasă o ajută să se mențină în continuare într-o formă de invidiat.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Sâmbătă, 19 februarie, Irina Loghin a împlinit 82 de ani. Dorința ei nu a fost să călătorească sau să primească bijuterii scumpe, ci să fie sănătoasă: „Să-mi dea Dumnezeu sănătate! De fapt, să ne dea nouă, tuturor!’. Artista nu a făcut petrecere mare de ziua ei. Fericirea ei a însemnat să fie înconjurată de familie și oamenii dragi.

„Va fi o zi normală. Absolut normal! Nu pot intra prea mult în discuții, dar nu se pune problema de cine știe ce sărbătoare.


Va fi doar ceva în familie, alături de cei foarte dragi mie, fără însă a ne da prea tare programul normal peste cap. Nici eu nu sunt genul care să fac prea mult zgomot pe acest subiect’, spunea Irina Loghin pentru impact.ro, de ziua ei de naștere.

Iar dorința sa cea mai mare a fost legată de starea sa de sănătate: „Să fim sănătoși cu toții!’.

Irina Loghin admitea atunci că se așteaptă să primească de ziua ei de naștere multe telefoane de felicitare din partea celor apropiați familiei, dar și a fanilor, care obișnuiesc de multe ori să-și felicite artista preferată în asemenea momente aniversare.

Irina Loghin, despre revenirea pe scenă

Irina Loghin a mai adăugat că așteaptă și calmarea situației actuale legate de pandemia de COVID-19 pentru a vedea în ce măsură mai poate urca pe scenă pentru a se reîntâlni cu fanii săi de pretutindeni.

„Nu mă grăbesc să vă răspund dacă și când mă voi întoarce pe scenă. Probabil că da, dacă și Dumnezeu va permite asta! Dar n-aș ști a vă spune azi când se va întâmpla acest lucru’, a conchis artista de muzică populară.


Citește și: Procesul de divorț dintre Andreea Bălan și George Burcea a primit încă o amânare:„Abia aștept să se finalizeze

Citește și: Cine este Arkanian de la Chefi fără limite.Are melodii cu Antonia, Alex Velea și Florin Salam

Ce a făcut-o pe Irina Loghin să reunțe definitiv la carne

Irina Loghin se numără printre vedetele care încurajează permanent ideea de mișcare în aer liber, obișnuind să facă de foarte multe ori propaganda în favoarea genului sportiv de a-ți trăi viața.


„Fac multă mişcare, foarte multă mişcare zi de zi. Am spus o şi o repet. Să vă intre în cap, scumpe doamne, mişcarea este sfântă pentru a te menţine într-un fel sănătos’, sună de cele mai multe ori mesajul Irinei Loghin pe acest subiect cu care nu puțin dintre conaționalii săi nu rezonează.


Irina Loghin este vegetariană de 40 de ani

Nu mai este niciun secret că Irina Loghin este extrem de preocupată de sănătatea sa și încă de când era tânără a luat măsuri în acest sens. Artista a luat decizia de a renunța la carne după ce, în 1979, a făcut o toxiinfecție alimentară care i-a pus viața în pericul. Totul s-a întâmplat în timpul unui turneu pe care artista l-a susținut la Sibiu.

„Eram într-un turneu la Sibiu. Și m-am dus la masă cu Benone și alți colegi… Eu sunt mare iubitoare de animale, și eu, și fiica mea, Irinuca. Cu tăierea porcului era un chin, fugeam de acasă, dar în turneu nu am avut ce face și am comandat un grătar de vită.


Am făcut o intoxicație mare… Eram pe scenă cu maestrul dirijor Ionel Budișteanu. Am început să amețesc, să văd steluțe în fața ochilor.

M-am dus aproape de maestrul Budișteanu și i-am spus «țineți-mă că mă prăbușesc»… Mi s-au muiat picioarele, m-au luat cu salvarea, m-au dus la spital.

Se întâmpla prin 79 și mi-am zis, cine mai mănâncă carne de aici înainte, indiferent ce se întâmplă. De atunci am tăiat carnea de pe lista alimentelor și toate proteinele le iau din nucă, din migdale…


Să vedeți ce preparate fac acasă cu tot felul de amestecuri din semințe. Cartofi dulci, care nu îngrașă așa ca cei albi, îi pun la grătar cu ulei de măsline, sunt un deliciu’, a mărturisit Irina Loghin.