Ce face Bella Santiago, la 8 luni după ce a câştigat X Factor 2018.  Am aflat în ce a investit premiul de 100.000 de euro

.

Decizia de a veni în România, în urmă cu trei ani, la sfatul unor prieteni români pe care i-a cunoscut în Taiwan, a fost una care i-a schimbat viaţa frumoasei Bella Santiago. A câștigat X Factor 2018 și se bucură în România de aprecierea pe care a căutat-o dintotdeauna. Bella Santiago a povestit în exclusivitate pentru numărul de august al revistei VIVA!, care se găseşte în toate punctele de difuzare a presei, cum este viaţa ei în România după ce a primit trofeul X Factor. Mai mult, Bella a reuşit să-şi îndeplinească un mare vis: a adus-o în România şi pe fiica ei.

Ai venit de nici trei ani în România și ai realizat atât de multe lucruri. Care ar fi cel mai important dintre ele?


Întotdeauna cele mai importante sunt familia și prietenii adevărați, care te pot ajută în orice problemă sau situație.

Cum este diferită viața în România față de cea din Filipine?

În primul rând, aici sunt patru anotimpuri. Acolo avem un singur anotimp și este foarte cald. Este minunat să te bucuri de zăpadă, de toamnă, de ploaie, să simți frigul. În Filipine nu aveam așa ceva și pentru mine a fost o surpriză extrem de plăcută ce am găsit în România. Iar pe plan profesional, aici sunt mai multe oportunități. Am reușit aici să-mi îndeplinesc mai multe visuri, am trăit lucruri pe care nu le credeam posibile și am realizat că, atunci când îți dorești din tot sufletul ceva, inevitabil se va împlini. Eu cânt de la 12 ani și în Filipine am participat la un concurs de talente, am avut mai multe concerte, însă nu la nivelul a ceea ce am trăit în România! Mi-a povestit mama mea că la trei ani cântam cu mătura în mână, pe post de microfon și îmi imaginam că sunt pe scenă. Apoi, când am ajuns la școală, le cântam colegilor și m-a auzit mai multă lume. M-au încurajat să fac ceva în sensul ăsta și așa am început să cânt unde vedeam o scenă.


România rămâne casa ta pentru totdeauna sau te gândești să te întorci în Filipine?

Deja mă consider româncă, în Filipine este acum casa de vacanță. Am mai spus-o și repet ori de câte ori am ocazia și cu tot sufletul: România este parte din inima mea, este casa mea acum și le mulțumesc tuturor celor care m-au făcut să simt asta! Am întâlnit aici oameni care m-au susținut necondiționat, m-au ajutat și m-au iubit. Mă simt norocoasă și ocrotită!

Coperta VIVA! august

Cum s-a schimbat viața ta după ce ai câștigat X Factor? Ce ai făcut cu marele premiu?


După X Factor, viața mea de artist s-a schimbat foarte mult, mă cunosc oamenii, chiar mi-a fost mai ușor și cu actele pentru mine și fetița mea. Am devenit mai solicitată pentru evenimente, mă iubesc mulți copii și bunici, ăsta este lucrul cel mai frumos care mi s-a întâmplat după X Factor. Oamenii mă iubesc și mă apreciază. Cât despre banii câștigați, eu am decis să-i investesc în școala și educația fiicei mele și cred că este cel mai bun lucru pe care îl pot „cumpăra. Mă voi folosi de o altă parte din premiu pentru a-mi clădi cariera și îmi doresc din suflet să filmez un clip cu Delia, mentorul meu de la X Factor. I-am și propus, de altfel, și ea a fost de acord. Abia aștept!


Te recunoaște lumea pe stradă? Cum gestionezi „vedetismul?

Da, mă recunosc mulți oameni, dar mie îmi este rușine de multe ori. Sunt un om normal, mă comport ca un om normal, iar viața de artist este pe scenă, acolo este locul unde mă simt vedetă.