Ce face acum fetița hrănită doar cu pufuleți și ceai, până la 5 ani. Tatăl adoptiv al Florentinei: "A plâns când și-a aflat povestea!”

 Dumba Gabriela
.

Vă mai amintiți fetița care a fost hrănită, până la 5 ani, doar cu pufuleți și ceai și avea greutatea unui bebeluș? În martie 2014, cazul ei a emoționat o țară întreagă. A urmat atunci o luptă grea pentru salvarea vieții ei și Florentina a supraviețuit. A fost adoptată între timp chiar de unul dintre medicii care au tratat-o. Acum, fetița este o domnișoară în toată regula, are 14 ani și tatăl ei spune că a plâns când și-a aflat povestea de viață.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Florentina a ajuns în stare extrem de gravă la secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Vaslui. Pentru că era în stare extrem de gravă, medicii au anunțat Poliția și reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Vaslui, bănuind că este un caz de neglijenţă.

65656565

Ce mai face Florentina, fetița hrănită doar cu pufuleți și ceai, până la 5 ani

Deși erau foarte mici șansele sale de supraviețuire, Florentina i-a uimit pe medici. După tratamentele perfuzabile administrate şi cu o alimentaţie adecvată şi-a dublat greutatea, a învăţat să meargă şi să vorbească.

Impresionat de cazul ei și de faptul că Flori se atașase de el, medicul Dragos Tudose de la Spitalul de Copii ‘Sfânta Maria’ a decis s-o adopte, imediat ce tatăl natural și-a dat acordul.

Acum are 14 ani și este o mare bucurie pentru cei care au adoptat-o. Mai mult de atât, Florentina este acum și soră mai mare, căci părinții adoptivi au o pereche de gemeni.

„Flori este acum o mică domnișoară. Pentru toate clipele grele prin care a trecut, soarta a răsplătit-o cu o familie de la care primește doar iubire. Micuța care obișnuia să-mi spună tată este acum un copil frumos, vesel, inteligent și energic', spunea unul dintre medicii care au îngrijit-o.

Mai mult, când părinţii adoptivi au decis să-i povestească prin ce a trecut, Florentina a privit fotografiile din primii ani de viaţă şi a plâns.

 „A început să plângă când s-a văzut în poze, dar s-a liniștit apoi. A început să plângă destul de tare, dar am luat-o în brațe și am ieșit cu ea în oraș', a declarat tatăl adoptiv pentru Vremea Nouă.

Citește și: Andreea Bălan a fugit de acasă la 18 ani:’Nu îmi mai plăcea cum se ocupa tata de mine. Am vrut să îmi iau cariera în mâini’

Citește și: Teo Trandafir, dezvăluiri emoționante despre relația cu Mircea Badea. Cât de greu le-a fost să se despartă, după 10 ani de radio:„Am plâns în fiecare seară, timp de șase luni’ / EXCLUSIV

Florentina a fost înfometată de propria mamă

În 2014, Florentina, care provine dintr-o familie săracă, a șocat o țară întreagă. Deși împlinise cinci ani, ea arăta ca un bebeluș, iar starea ei de sănătate era precară. Mama ei s-a speriat atunci când n-a reacționat, iar ulterior a dus-o la spital.

Medicii au fost șocați să afle că ea fusese hrănită doar cu ceai și cu pufuleți. Mai bine de șase luni, ea a avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, când trebuia să ajungă într-un centru de plasament cu nevoi speciale din Bârlad.

Părinţii fetiţei erau din comuna Soleşti, judeţul Vaslui, şi au fost decăzuţi din drepturi după ce autorităţile au stabilit că fetiţa a fost înfometată, fiind hrănită doar cu ceai şi pu­fuleţi.

Aceştia mai aveau acasă alţi cinci copii, iar cu toţii trăiau cu doar 800 de lei pe lună, bani cumulaţi din alo­caţii şi ajutoare sociale. În 2016, mama naturală a fetiţei s-a stins din viaţă, iar apoi tatăl micuţei a acceptat ca aceasta să fie dată spre adopţie. Florentina a fost adoptată de medicul Tudose, de care fetiţa se ataşase în tot timpul cât a stat prin spitale.

„Nu ne-am gândit atunci să o adoptăm în mod cert – pur și simplu ne-am atașat de ea. Plimbările au fost multe și din ce în ce mai dese. Ea avea deficiențe de vorbire și trebuia preluată de un centru de plasament pentru copii cu handicap.

Din momentul în care am auzit că am putea să pierdem am luat hotărârea de a face ceva și am reușit asta prin plasamentul de urgență în vederea adoptării', a povestit Dr. Dragoș Tudose.

foto: capturi Antena 3

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton