Ce este dieta Ketogenică, cea mai populară cură de slăbire din 2019 și ce riscuri presupune

 Dumba Gabriela
.

Dieta ketogenică, cea mai în vogă dietă pe plan mondial în 2019, este foarte bogată în grăsimi și presupune o cantitate moderată de proteine și scăzută în carbohidrați. Dieta ketogenică prespune, însă, niște riscuri pe care este bine să le cunoașteți înainte să urmați o cură de slăbire după regulile ei.

Dieta Ketogenică se caracterizează prin consumul redus de carbohidrați (de obicei mai puțin de 30 de grame/zi) și aportul relativ ridicat de grăsimi și proteine. Din moment ce unele țesuturi ale corpului funcționează doar cu glucoză, atunci când încetezi să o mai consumi, pentru a-și satisface nevoia de glucoză, organismul o produce parțial singur, iar parțial folosește funcția ketogenică. Ketogeneza folosește grăsimile (care provin fie din țesutul adipos, fie din ceea ce mănânci) pentru a produce celulele ketogenice care funcționează ca substitut pentru glucoză', explică nutriționistul Gianluca Mech.

Lupta cu carbohidrații pare să fie cea mai dificilă.

 Dacă renunțăm la carbohidrați, există o mulțime de alimente pe care le putem consuma: carne, pește, ouă, brânză maturată, legume. Cât timp sunteți într-o astfel de dietă este interzis consumul de fructe și alcool', continuă Gianluca Mech.

Dieta Ketogenică poate reprezenta și un stil de viață, însă, în general, se recomandă în cure de maxim 30-40 de zile pentru slăbirea accelerată.

În unele cazuri, fie patologice (epilepsia rezistentă la medicamente), fie fiziologice (populația eskimo), Dieta Ketogenică poate fi ținută permanent. În rest, recomand Dieta Ketogenica pentru perioade scurte de timp, 30-40 de zile, cu scopul precis de a pierde în greutate', spune nutriționistul.

După o astfel de dieta ketogenică corpul are însă tendința de îngrășare, intervine fenomenul cunoscut drept yo-yo, astfel că nutriționistul Gianluca Mech recomandă ca ieșirea din starea de cetoză să se facă prin adoptarea unei diete echilibrate.

Dieta are două faze: cea intensivă și cea medie. În cea intensivă se aplică cetoza ca la carte, iar în faza intermediară vorbim despre o dietă fito-ketogenică, echilibrată, cu fito-extracte necesare pentru a menține rezultatele obținute în urma unui ciclu de ketoză. Fiecare persoană trebuie însă să apeleze la sfaturile unui medic nutriționist înainte de orice fel de dietă', continuă Gianluca Mech.

Vezi cum se face painea keto low-carb, dar si ce este painea de cristal!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton