Ce va conține bagajul Elenei Udrea pentru închisoare. Ce reguli trebuie să respecte la Penitenciarul Târgșor

.

Ce va conține bagajul Elenei Udrea pentru închisoare. Elena Udrea a sosit joi-seară în România, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu cu executare în Dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului își va executa pedeapsa la Penitenciarul Târgșor. Iată ce va conține bagajul Elenei Udrea și care sunt restricțiile!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!


Ce va conține bagajul Elenei Udrea pentru închisoare. Elena Udrea a fost adusă joi în România, unde urmează să execute 6 ani de închisoare, după ce a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului cunoaște deja Penitenciarul Târgșor, unde a mai petrecut, în 2015, trei luni, când a fost arestată preventiv în dosarul Gala Bute. Iată care sunt restricțiile și ce poate conține bagajul Elenei Udrea!

Ce bagaj poate lua Elena Udrea la închisoare


Elena Udrea a intrat în România prin Vama Giurgiu, joi-seară, după ce a fost extrădată din Bulgaria. Aceasta a fost predată de la Pentienciarul Giurgiu, urmând ca apoi să fie transferată la Penitenciarul Târgșor, unde va ispăși cei 6 ani de închisoare primiți în Dosarul Gala Bute.

Elena Udrea cunoaște deja condițiile din Penitenciarul Târgșor, unde a mai fost închisă în perioada februarie-mai 2015, tot în același dosar, dar acum condamnarea este definitivă. Nu va fi ușor pentru ea să se adapteze la condițiile din sistemul penitenciar, dat fiind că există anumite rigori atât privind vestimentația, cât și alte obiecte personale.


Conform Administraţiei Penitenciarelor, o deţinută are dreptul la şapte chiloţi şi şapte maiouri, zece perechi de ciorapi, două perechi de papuci sau sandale, două basmale, trei rochii şi trei fuste, cinci tricouri, trei cămăşi, o eşarfă, cinci batiste, o haină de iarnă şi un pardesiu, notează Adevărul.

Penitenciarul permite totuși și folosirea podoabelor, dar cu condiţia să nu fie din metale preţioase sau să aibă montate pietre preţioase. În ceea ce privește igiena personală există mai multe restricții: este permisă doar o sticlă de parfum de cel mult 200 ml, iar recipientul nu trebuie să aibă mecanism de pulverizare. Parfumul nu poate fi adus de acasă, ci va trebui cumpărat de la magazinul penitenciarului, împreună cu alte produse de igienă personală (săpun, şampon, derergenţi, pastă de dinţi etc.).


Deținutele de la Târgşor nu au voie să aibă decât un foehn de putere mică (cel mult 500 W), fără alte ustensile de coafat. În închisoare există însă o frizerie şi un coafor, unde au acces şi deţinutele cu anumite restricţii.

Condițiile din penitenciar

Elena Udrea va dispune în spatele gratiilor de o cameră, baie individuală, dar și de un televizor, dar nu smart și nu mai mare de 71 de cm diagonală, și de un radio cu baterii. Are dreptul şi la pături de acasă, dar gri sau albastre. De asemenea, aceasta va avea dreptul la 10 convorbiri telefonice pe zi și poate primi de acasă pachete cu mâncare. Elena Udrea îşi va putea aduce de acasă și două seturi de lenjerie, însă doar de culoare albă.


Citește și: Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Decizia nu mai poate fi contestată

Citește și: Adrian Alexandrov, primele declarații după ce Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare: „Durerea pe care o simte fetița mea…'

Citește și: Laura Giurcanu a fost victima bullying-ului: „Comentarii despre corpurile femeilor…’. Cum a trecut peste / EXCLUSIV

Citește și: Cum se înțeleg Cleopatra Stratan și Edward Sanda, la aproape un an de la căsătorie:„Avem situații în care…


De asemenea, Elena Udrea va putea aduce mici îmbunătățiri celulei – aceasta poate să primească la pachet mici rafturi din plastic, un lighean cu diametrul de 50 centimetri şi veselă din plastic sau metal, câte o bucată din fiecare (farfurie, pahar, castron).

Fostul ministru al Turismului va putea participa, de asemenea, la activitățile organizate la Târgşor – la alfabetizarea deţinutelor care au nevoie de şcoală, la atelierul de croitorie sau la club, unde sunt organizate frecvent spectacole cu participarea exclusivă a femeilor încarcerate. Dacă va fi încarcerată în regim deschis, Elena Udrea ar putea cere să meargă la munci agricole, în afara închisorii.


Condiții de vizitare la penitenciar

Și în privința vizitelor există restricții riguroase, dat fiind că, în timpul vizitelor la penitenciar, atingerile sunt permise doar la venirea și la plecarea vizitatorului și doar dacă au loc la vedere, peste masă. Vizitele trebuie programate din timp, pe mail, iar deținutele pot fi vizitate de cel mult patru persoane o dată – doi adulți și doi copii. Drept urmare, elena Udrea ar putea fi vizitată și de către fiica ei la închisoare.


„Dacă regulile privind contactul fizic nu sunt respectate, persoanele private de libertate/persoanele vizitatoare vor fi avertizate, însă nerespectarea acestora în mod repetat, va duce la întreruperea vizitei sau anularea acesteia, se arată în regulamentul penitenciarului.