Ce condiție a pus Rusia pentru a avea loc o întâlnire între Vladimir Putin și Zelenski: "Trebuie să se ajungă la..."

.

Au trecut deja trei săptămâni de când Rusia a atacat Ucraina. Chiar dacă mii de oameni au părăsit țara și nu s-au mai uitat în urmă, sute de soldați au fost răniți și de o parte, și de alta, președintele Rusiei nu dă semne că ar vrea să înceteze focul asupra Ucrainei. Însă, se pare că Rusia ar fi dispusă acum să organizeze o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, doar dacă va duce la un acorde pace.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Rusia a atacat Ucraina în noaptea dinspre 23 spre 24 februarie, la primele ore ale dimineții, cu rachete infrastructura militară și bazele aeriene ucrainene din mai multe zone ale țării. La trei săptămâni de la izbucnirea războiului, Rusia a comunicat că ar fi dispusă să organizeze o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, doar dacă va duce la un acord de pace.

Preşedintele nostru a declarat în repetate rânduri că nu ar avea nimic împotriva unei astfel de întrevederi. Totuşi, astfel de întâlniri nu ar trebui să aibă loc doar de dragul întâlnirii. Trebuie să se ajungă mai întâi la un acord', a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, după întâlnirea de miercuri la Moscova cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu.


Citește și: Modelul brazilian Suzy Cortez, dezvăluiri incredibile despre întâlnirea cu Putin:M-a cam băgat în sperieți

Citește și: Putin l-a avertizat pe Macron că își va atinge scopul în Ucraina „fie prin negociere, fie prin război

Citește și: Cum a reacționat Anamaria Prodan după ce a aflat că Laurențiu Reghecampf și iubita lui au dat-o în judecată:„Numai de asta nu-mi arde

Citește și: Tânără de 22 de ani, bătută crunt într-o benzinărie din Iași, pentru că nu a respectat rândul.Femeia a ajuns de urgență la spital


Ce condiție a pus Rusia pentru a avea loc o întâlnire între Vladimir Putin și Zelenski

O întâlnire între cei doi conducători ar trebui să devină un contact la vârf pentru încheierea acordurilor convenite în cadrul negocierilor dintre delegaţiile celor două ţări, a spus Serghei Lavrov, potrivit oficiosului rusesc Izvestia.

De asemenea, ministrul rus de externe a acuzat autoritățile ucrainene că cer negocieri și întâlniri fără a fi dispuse să perfecteze vreo înțelegere. Totodată, acesta a mai spus că Ucraina a refuzat să respecte Acordurile Minsk, stabilite în 2015, destinate să pună capăt conflictului militar dintre separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi guvernul central de la Kiev, deşi aceste acorduri au fost anulate prin invazia Rusiei în Ucraina.


Au spus că îşi vor respecta promisiunile, dar nu au făcut-o. Am învăţat lecţia. Preferăm să avem discuţii concrete', a spus Lavrov, care a amintit că în prezent între Moscova şi Kiev se poartă negocieri prin videoconferinţă.


În conferinţa de presă susţinută după întâlnirea cu Cavusoglu, Serghei Lavrov a spus că obiectivul Moscovei continuă să fie demilitarizarea Ucrainei. De asemenea, Ministrul turc de externe a afirmat din nou disponibilitatea ţării sale de a organiza un summit între președintele rus şi Zelenski.

„Liderii trebuie să ia decizii atunci când se ajunge la un consens. În acest moment, am dori să organizăm o astfel de întâlnire. Le-am spus şi ucrainenilor„, a spus Cavusoglu, care se va întâlni joi la Kiev cu ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

sursă foto- Profimedia, Captură Video, Hepta