Ce avere are actorul George Mihăiță. Câștigă mii de euro pe lună, dar locuiește într-o garsonieră foarte mică

 Dumba Gabriela
.

La 72 de ani, George Mihăiță are un salariu lunar ce poate concura lejer cu al unui șef de corporație. Actorul câștigă multe mii de euro pe lună și a adunat, prin urmare, o avere impresionantă, însă nu și-a schimbat prea mult stilul de viață și locuiește tot într-o garsonieră minusculă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

În afară de rolurile din teatru, cinema sau televiziune, George Mihăiță a mai fost director de revistă și a avut un local în centrul Capitalei. În plus, în ultimii 20 de ani a condus Teatrul de Comedie, iar veniturile sale sunt pe măsură.

George Mihăiță este unul din actorii care beneficiază de o pensie de merit de la UNITER, în valoare de 75.000 lei pe an. El încasează de la Casa Națională de Pensii Sector 3 și o pensie pentru limită de vârstă. Conform declarației de avere, Mihăiță a primit în 2019 suma de 49.392 lei, ceea ce înseamnă o medie de 4.100 lei pe lună.

15724587-10158306752090144-8692932093653599363-o15724587-10158306752090144-8692932093653599363-o

Cei mai mulți bani, George Mihăiță i-a câștigat din indemnizația de manager al teatrului de Comedie. Este vorba de 106.877 lei pe an, adică aproximativ 8.900 lei pe lună. Din alte surse (apariții pe scenă, în filme, cursuri la facultate), George Mihăiță a mai obținut 183.712 lei. Un calcul simplu arată că media veniturilor lunare ale actorului au ajuns, în 2019, la peste 34.500 lei, adică 7.000 euro, potrivit wowbiz.ro.

George Mihăiță nu duce viață de nabab

Deși a câștigat mulți bani în ultimii ani și a strâns o avere frumușică, George Mihăiță nu i-a investit în imobile sau mașini. Conform declarației de avere, actorul locuiește într-un apartament de 36 mp obținut printr-un contract de rentă viageră, în 2014. El mai are un teren moștenit în localitatea Moreni. Mihăiță nu are însă mașini, bijuterii sau alte obiecte de valoare, nu are nici măcar conturi în bancă sau datorii.

Am copilărit pe dealurile Moreniului, prin păduri. Toată ziua colindam prin verdele acela curat, senzațional. Natură pură, suflet de copil. Joacă, de dimineață și până seara. Spre lumea artistică m-am aplecat mai târziu. Ai mei, bieții, nu știau ei să mă ghideze. Mama vindea pâine, iar tata era mecanic, răspundea de buna-funcționare a camioanelor', povestea Mihăiță, în urmă cu ceva timp.

George Mihăiță mai este acționar la o societate comercială, unde deține 50% din acțiuni. Activitatea comercială nu produce însă profit, cel puțin nu în buzunarul lui Mihăiță, veniturile acestuia provenind exclusiv din meseria de actor, din cea de manager și de profesor.

George Mihăiță a primit Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler

Actorul cu o experienţă teatrală şi cinematografică incredibilă a debutat în anul II de facultate împreună cu Vladimir Găitan, în filmul lui Lucian Pintilie – Reconstituirea'.

„În ziua în care a trecut Lucian Pintilie prin Facultate, să racoleze fețe noi, eu eram la cursuri. Nu chiulisem, cum mai făceam cu ceilalți colegi. Ne-a ales pe mine și pe Vladimir Găitan. Bine, Pintilie avea variante de rezervă. Ne-a dat scenariul, iar pe prima pagină, în dreptul rolului meu, scria negru pe alb numele lui Virgil Ogășanu și Papaiani.

Apoi, am dat probe, la Sinaia. Și acum, recent, când am revăzut locul unde am filmat, undeva lângă Cumpătu, m-am cutremurat pur și simplu. Pintilie se gândea, cred, că, dacă nu găsește carne proaspătă, apelează la Ogășanu sau Papaiani. N-a mai fost cazul', spunea George Mihăiță potrivit playtech.ro.

Citește și:

Raluca Pascu, primele declarații despre divorțul de Pepe: „Nu există decât doi vinovaţi”

Laura Andreșan și Grasu XXL s-au despărțit după 12 ani. Primele lor declarații: „Vom crește fetița împreună”

Alexandra și Ionuț Bodi, „Regii” TikTok-ului, s-au despărțit. Care a fost motivul

Au urmat apoi zeci de roluri în filme, piese de teatru sau seriale de televiziune. Brigada Diverse', Pentru patrie', Ultimul corupt din România', Nunta Mută' sau Moromeţii 2' sunt, cu siguranţă, printre cele mai cunoscute filme în care a jucat.

În urmă cu 18 ani, actorul a primit Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București'. De asemenea, din anul 2000 este directorul Teatrului de Comedie din Capitală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton