Câți bani primește lunar Larisa Iordache de la statul român. De ce s-a retras din gimnastică: „24 din 24 stăteam stresată şi...”

 Ifrim Georgiana
.

Câți bani primește lunar Larisa Iordache de la statul român. La 25 de ani, fosta gimnasta s-a retras din activitate, din cauza accidentărilor repetate. În prezent, aceasta este antrenoare la CS Dinamo și a obținut deja prima medalie în această nouă ipostază. Pe lângă salariul pe care îl primește de la clubul sportiv, sportiva beneficiază și de o rentă viageră consistentă din partea statului. Iată despre ce sumă este vorba!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Câți bani primește lunar Larisa Iordache de la statul român. În luna decembrie a anului 2021, Larisa Iordache și-a încheiat activitatea sportivă. Cea mai importantă gimnastă a României a suferit mai multe accidentări și a trecut prin șapte intervenții chirugicale de-a lungul carierei. În vara anului 2021, a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă s-a retras din finala de la bârnă, din cauza problemelor la gleznă, potrivit anunțului făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Acum, sportiva a îmbrățișat rolul de antrenoare și este legitimată la CS Dinamo.

lar-9lar-9

De-a lungul carierei, fosta gimnastă a câștigat o medalie bronz la Jocurile Olimpice, cu echipa, în 2012, la Londra, patru medalii la Campionatele Mondiale, două de argint şi două de bronz, 16 medalii la Campionatele Europene, 7 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz, precum şi trei la Jocurile Mondiale Universitare, două de aur şi una de bronz.

Citește și: Prin ce provocări au trecut Diana Bulimar și Larisa Iordache la America Express: „Am avut și căderi nervoase. Știam că sunt zone mai periculoase, dar…'

Citește și: Cine este Larisa Iordache de la America Express. De ce s-a retras din gimnastică, la 25 de ani

Citește și: Ce dietă ține Amalia Năstase. Trucul prin care își menține silueta, după ce a slăbit: „Vă spun cele trei idei principale'

Citește și: Mihaela Coșerariu, fosta soție a lui Mădălin Ionescu, s-a pozat în costum de baie, în zăpadă: „Albă ca…'

Câți bani primește lunar Larisa Iordache de la statul român

Pe lângă salariul pe care îl primește de la CS Dinamo, antrenoarea de gimnastică primește o rentă viageră din partea statului român, ca urmare a performanțelor notabile obținute de-a lungul carierei. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului, este vorba de suma de 13.973 de lei.

„A fost prima competiție la care eu am participat în calitate de antrenoare și sunt bucuroasă ca fetițele de la Dinamo, care au concurat la categoria de vârstă 9 ani, au obținut medalia de aur. Este, dacă vreți, prima medalie pe care am obținut-o în noua mea calitate, cea de antrenoare', a declarat Larisa Iordache la începutul anului trecut.

În același timp, Diana Bulimar, colega ei de breaslă și concurenta cu care a făcut echipă la „America Express', încasează suma de 6.987 de lei pe lună. Cele două au fost eliminate, recent, de la America Express.

Larisa Iordache, adevăratul motiv pentru care s-a retras din gimnastică

Deocamdată, sportiva nu se gândește la o revenire în gimnastică, susținând că își va dedica următorul an planurilor personale. Acesta ar fi și unul dintre motivele care justifică retragerea Larisei Iordache din activitate, pe lângă accidentările repetate.

„Nu ştiu asta, nu spun sub nicio formă, pentru că nu vreau să dau pe nimeni peste cap. Nu-mi doresc sub nicio formă să rătăcesc pe undeva… Da, Cătălina a revenit după ce se retrăsese, e adevărat (n.r. – Cătălina Ponor). Da, îmi place foarte mult Parisul, dar pot să mă duc acolo şi în calitate de spectator.

Nu pot să zic acum nimic. Eu am zis că anul acesta să-l iau pentru mine. Adică să fiu sănătoasă, să mă relaxez… să am un an în viaţa mea fără stres. Pentru că am realizat în anul acesta de când m-am retras din activitate că timp de 24 din 24 stăteam stresată şi nu vedeam nimic altceva. Tot ce făceam în sala de antrenament îmi acapara cumva toată ziua. Aşa că acum văd cât de bine e să fii relaxat', a susținut sportiva.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton