Cătălin Botezatu, prima declarație după ce a aflat că a murit Zina Dumitrescu: „Nu cred aşa ceva!” / Reacţiile "copiilor ei"

.

Cătălin Botezatu este șocat de vestea că Zina Dumitrescu a murit astăzi. Designerul a izbucnit în lacrimi pentru că „mama Zina' a fost una dintre cele mai dragi persoane din viața lui și omul care a pus o piatră la temelia carierei sale senzaționale în modă.

„Este o veste tristă, am aflat acum zece minute, mi s-a spus că nu a murit, că încă erau la spital, o resuscitau. Nu cred aşa ceva! A fost unul din oamenii care i-a făcut viaţa mai frumoasă (n.r. Ioan Casian, patronul azilului unde era internata Zina Dumitrescu). Poate că noi nu am fost tot timpul acolo, poate că am fost prea puţin, acum e destul de delicat, nu ştiu, iertaţi-mă, nu ştiu ce să vă mai spun’, a spus Cătălin Botezatu, distrus de durere, la Antena Stars.


Citește și: Zina Dumitrescu a murit! Creatoarea de modă avea 82 de ani

Romanița Iovan, devastată de durere: „Suntem copiii ei!’

Zina Dumitrescu este supranumită „Mama Modei Românești pentru că a lansat manechine devenite celebre perecum Romanița Ivan, Dana Săvuică, Melek Ament, Bianca Brad sau Jeanine.

„Sunt șocată! Îmi pare nespus de rău! Rămâi un pic blocat, mai ales că ne cunoșteam de peste 30 de ani! Acum, să vezi că nu mai există un om deosebit, minunat! Suntem o mână, copiii ei, pentru că am lucrat cu ea, nu pentru că ne-a născut ea. Am împărtășit cu ea momentele de bucurie și de tristețe. Am stat cu ea în cei mai frumoși ani ai noștri!!’, a declarat Romanița Iovan pentru Antena Stars.


„Mama Zina' a refuzat să mai lupte

Medicul care a avut grijă de creatoarea de modă a afirmat faptul că ‘a renunțat să mai lupte’.

Starea sa de sănătate s-a înrăutățit în ultima vreme, nu mai dorea să mănânce și refuza să mai meargă la spital, căci și-a dorit să moară în patul ei’, a declarat cel care a îngriit-o, Ioan Casian, la câteva minute după ce creatoarea a decedat.

‘Suntem tot timpul lângă dânsa și la concluzia asta am ajuns acum, facem tot ce este posibil să îi schimbăm starea și gândurile și felul de a comunica cu noi, în continuare. Nu știm exact ce gândește. Doctorița a spus că este pe baza depresiei tot comportamentul.


Starea dânsei și felul ei de a pune problema a fost în continuare identic, nu a ajutat-o cu nimic prezența fiului dânsei. Din contră, nu dorește să mănânce, are stări de vomă tot timpul…A venit și mult prea târziu băiatul și prezența lui nu a determinat-o pe dânsa să-și schimbe comportamentul, gândurile…A renunțat să mai lupte cu viața’, a spus medicul Ioan Casian, la „Agenția VIP’, înainte ca aceasta să se stingă din viață.


Oana Turcu i-a luat ultimul interviu

Sunt şocată, am sperat că o să fie bine. Am văzut-o cu puţin timp înainte. Am reuşit să-i iau ultimul interviu. Când am văzut-o, doamna Zina era într-o stare gravă şi nu atât fizic, sufletul ei era rănit. Înainte de interviu am stat de vorbă cu multe persoane şi am aflat că fiul fusese acolo cu un notar în vizită la doamna Zina.

Primise 3-4 portocale din partea fiului ei la prima vizită, iar la cea de-a doua vizită acele portocale nu au mai fost în sacoşa fiului său. Ceea ce am simţit şi din vocea Zinei Dumitrescu a fost durere pentru că copilul tău a venit la tine aflând că nu eşti bine doar ca să-ţi ia nişte semnături. A evitat destul de mult să povestească ce s-a întâmplat cu fiul în vizită’, a spus Oana Turcu la Antena Stars.


Adina Buzatu nu va uita niciodată surpriza pe care i-a facut-o „mama Zina'

Va rămâne în memoria noastră o femeie frumoasă, cu o energie excepţională, se trezea la şase dimineaţa şi până seara târziu muncea. Eu sunt considerată o persoană energică, ea era de zece ori mai mult. Ultima dată am vorbit cu ea acum doi ani, la ziua mea, mi-a făcut surpriză. Am emoţii când vă povestesc. Nu o mai văzusem de ceva timp. A fost atât de drăguţă şi de dulce’, a spus Adina Buzatu.


„E dureros cand mai pleacă o mamă!'

Rita Mureșan a fost extrem de apropiată de Zina Dumitrescu și a fost aproape parte din „copiii' regretatei creatoare de modă.

„În primul rând, orice dispariție este dureroasă pentru noi, cei care rămânem în urmă. Îmi pare rău pentru doamna Zina și-a trăit viața cu multă smerenie. M-aș bucura să fie fericită acolo unde. Am făcut parte dintre copiii ei ca și designer.

Modelele care au lucrat cu dânsa s-au ocupat mai mult de vizitarea ei. La telefon am vorbit foarte multe. De la doamna Zina puteai să înveți cum să fii pedantă, cum să fii feminină.


Întotdeauna a fost o femeie frumoasă, atentă cu fetele și femeile din jurul ei ca și ele să își pună în valoare feminitatea. E dureros cand mai pleacă o mamă.

Dumnezeu să o odihnească în pace și să meargă în lumină sunt sigură că va merge într-un loc frumos.', a declarat Rita Mureșan, într-o intervenție telefonică la Star Magazin.