Cât costă o noapte de cazare la una dintre casele Regelui Charles din Valea Zălanului. Suveranul deține 10 proprietăți în România

 Ifrim Georgiana
.

Cât costă o noapte de cazare la una dintre casele Regelui Charles din Valea Zălanului. Noul suveran al Marii Britanii deține 10 proprietăți în România, respectiv 4 case în Valea Zălanului din județul Covasna, conacul Apafi din județul Sibiu, „Casa albastră' din Viscri și 4 locuințe în satul Breb din județul Maramureș.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Regele Charles al III-lea s-a îndrăgostit de Transilvania încă de la prima sa vizită în România, care a avut loc în 1998. Acesta revine constant în țara noastră, unde deține 10 proprietăți, prin Fundația „Mihai Eminescu Trust'. Cea mai cunoscută dintre acestea este „Casa Albastră' din Viscri, deschisă vizitatorilor. Proprietatea are şapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living şi o bucătărie și a funcționat ca pensiune până în 2021. Una dintre casele Regelui Charles din Valea Zalăului funcționează ca unitate de cazare, iar prețurile nu sunt tocmai mici.

conac-1conac-1

Cât costă o noapte de cazare la una dintre casele Regelui Charles din Valea Zălanului. Conacul din județul Covasna poate fi închiriat integral. De asemenea, turiștii pot opta pentru casa de oaspeți, care este dotată cu 5 camere.

Citește și: Cum arată casa Regelui Charles de la Viscri.„Casa albastră' a fost cumpărată în 2006

Citește și: Regele Charles al III-lea, întâmpinat la Palatul Buckingham cu „Long Live the King”.Gestul făcut de suveran

Citește și: Cornel Palade, jignit grav de Bia Khalifa la Sunt celebru, scoate-mă de aici!:”O mârlănie jegoasă…”

Citește și: Cum a reacționat Tudor Chirilă când a văzut o „drag queen' pe scena de la Vocea României:„Regret că nu m-am…'

Cât costă o noapte de cazare la una dintre casele Regelui Charles din Valea Zălanului

O noapte de cazare în conacul din Valea Zălanului costă 533 de lei. Pentru închirierea întregii locuințe, turiștii trebuie să scoată din buzunar între 940 și 1000 de lei, potrivit wowbiz.ro. Aici, turiștii se pot bucura de arhitectura tradițională și de natură.

Cealaltă locuință care poate fi închiriată se situează în Mălâncrav. Este vorba despre conacul Apafi, unde prețul pentru o noate de cazare ajunge la 65 de euro pentru adulți și 35 de euro pentru copii. Istoria conacului de la Mălâncrav merge cu mai bine de 600 de ani în urmă, în secolul XV când a fost construit de familia regală maghiară, Apafi.

Proprietatea are cinci dormitoare, o sufragerie şi o bibliotecă cu cărţi vechi și a fost deschisă publicului în anul 2007.

Regele Charles a vizitat România în luna mai

În luna mai, Regele Charles a efectuat ultima sa vizită în satul Viscri. După ce s-a revăzut cu localnicii, acesta s-a oprit la Roadeș, unde are în plan să ofere sprijin financiar pentru restaurarea bisericii. Este vorba despre o biserică evanghelică fortificată, construită de sași în secolele XV-XVI.

Cea mai cunoscută proprietate a sa din România este cea din Viscri, județul Brașov. „Casa albastră', nume dobândit datorită pereților săi exteriori, vorbeşte despre pasiunea acestuia pentru arhitectura tradiţională, agricultura durabilă, protecţia biodiversităţii şi a valoroasei noastre moşteniri culturale.

Turiștii care vizitează casa Regelui Charles din Viscri vor descoperi o gospodărie săsească tradițională și vor degusta din mâncărurile specifice zonei. Proprietatea este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Sursa foto: Facebook & Captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton