Decizie radicală a casei de modă Versace. Donatella a făcut anunțul

.

Nicio colecție semnată Versace nu va mai folosi ca materie primă blănurile, a anunțat, miercuri, Donatella Versace, directorul de creație al companiei italiene, anunță The Guardian.

Decizia radicală pentru brandul Versace – renumit pentru creațiile sale din blană naturală – a fost făcută publică într-un interviu pe care Donatella l-a acordat publicației britanice 1843, care aparține de The Economist.


„Blană? Nu mai folosesc', a declarat Donatella Versace. „Nu vreau să omor animale pentru a face modă. Nu este bine', a adăugat creatoarea de modă, fără a oferi, însă, alte detalii.

Decizia pare nu doar radicală, ci și bruscă, deoarece, pe site-ul brandului Versace puteau fi găsite încă la vânzare, miercuri, în ziua anunțului, „haine decorate cu blană care vor face capetele să se întoarcă', dar și accesorii din categoria decorațiunilor interioare cu detalii din blană.


Casa de modă Versace renunță la blănuri

Prin această decizie, Casa Versace s-a alăturat altor branduri celebre, precum Armani, Calvin Klein, Hugo Boss şi Ralph Lauren, care au renunţat deja la produsele din blană.

Modelele cu blană din colecţiile Versace sunt celebre, casa de modă folosind această materie primă de la specii de animale diverse, precum nurca sau ratonul, se arată într-un raport al Humane Society International (HSI), o asociaţie care militează la nivel global pentru stoparea comerţului cu blănuri.
De asemenea, colecția toamnă-iarnă 2017 a Casei Versace cuprinde, printre altele haine din blană de nurcă și de vulpe, cu modele prelucate cu laser.