Carmen Negoiță propune pentru Paști o alternativă sănătoasă și delicioasă la clasicul cozonac pe care îl preparam până acum după rețete clasice, la cuptor.
Fashion bloggerul, care promovează bucătăria raw vegană, recomandă o rețetă de cozonac fără făină, doar din preparate vegetale, fătă coacere, prin urmare păstrându-și toți nutrienții naturali.
Aluatul se realizează din 300 de grame de caju sfărâmat. Pe acesta îl amestecați cu 50 de grade de miere de albine, 20 de grame de ulei de cocos și un sfert de linguriță de pudră de vanilie. Toate aceste ingrediente se amestecă bine până obținem un aluat uniform pe care îl putem modela cu degetele.
Apoi, pentru a face crema avem nevoie de 200 de grame de mac, pe care îl amestecăm cu 100 de greme de miere și coajă rasă de la o portocală.
Întindem aluatul, adăugăm stratul de cremă, iar apoi rulăm totul ca să obținem forma unei rulade. La final, bagăm la frigider unde îl ținem cel puțin o oră. Este delicious, sănătos și sățios', spune Carmen Negoiță.