Carmen Negoiţă s-a gândit la cei care ţin post în această perioadă şi ne oferă şapte reţete raw de post, extrem de uşor de făcut acasă.
Acestea pot fi consumate la micul dejun, la prânz, pot fi o variantă perfectă pentru cină sau o gustare delicioasa.
„Poţi ţine cu post doar cu preparate raw vegan. Sunt sățioase și sănătoase și nu mai ești nevoit să consumi cartofi în exces, covrigi, tot felul de făinoase, margarină sau pateuri vegetale pline de aditivi. „, spune Carmen Negoita.
Lapte de migdale
Luăm 200 de grame de migdale și le lăsăm la hidratat în apă timp de câteva ore. Apoi, le punem în blender, adaugăm 1,5 litri de apă filtrată și mixăm timp de 30 de secunde. Strecurăm apoi totul printr-un săculeț și laptele de migdale e gata!. Îl punem la rece și îl putem folosi în locul celui de proveniență animală. Dacă dorim să îi oferim un alt gust, putem adăuga pudră de vanilie, ori cacao, ori chiar superalimente pentru energie.
Budincă de chia
Amestecăm cu mâna semințele de chia cu lapte de cocos sau de migdale, peste care adăugăm, dacă dorim, scorțișoară, vanilie sau superalimente precum maca și lucuma. Amestecăm apoi, cu grijă, cu mure sau afine. Când este gata, așezăm într-un pahar sau într-un bol, iar deasupra putem pune nuci, migdale, fructe de pădure proaspete.
Pizza raw fără gluten
Pizza raw este realizată doar din ingrediente de origine vegetală, fără a fi gătită la temperature înalte. Blatul îl putem face omogenizând fulgi de ovăz, mix de seminţe şi ardei. Această compoziție se introduce în deshidrator. Intindem apoi pe blat brânză de caju, cubuleţe de avocado, de roşii, măsline şi germeni de grâu și gata, iese cea mai delicioasă și mai sănătoasă pizza, numai bună pentru perioada postului.
Milkshake de banane
Pentru milkshake, avem nevoie de o banană, 350 ml lapte de migdale, o mână de caju, o linguriță rasă de maca, o jumătate de linguriță de lucuma, un vârf de cuțit de pudră de vanilie, un vârf de scorțișoară. Totul se amestecă într-un blender timp de 1 minut.
Dacă dorești să eviți carnea, iată o rețetă perfectă de chiftele de post!
Hummus raw
Pentru a prepara hummus raw, avem nevoie de 200 g năut fiert, 100 g ardei copt, 1 linguriță de ulei de măsline presat la rece și, dacă vrem să aibă o aromă de neuitat, o linguriță de 1 ulei de in cu rodie. Eu mai pun și doi căței de usturoi, sare de Himalaya după gust și puțină apă cât să se lege, nu prea multă pentru a nu deveni apoasă. Se amestecă în blender.
Salată detoxifiantă
Salata crunchy pe care o pregătesc des este și delicioasă, dar are și proprietăți detoxifiante. O putem realiza din salată verde, varză roșie, morcov, ceapă avocado, peste care adăugăm sos din iaurt bio, puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare după gust, iar la final, migdale hidratate în prealabil în apă.
Ciocolata caldă raw
Dacă ne este poftă de ceva dulce, în special de ciocolată, putem pregăti varianta raw a acesteia, care nu conține lapte de origine animală. Este ușoară și energizantă pentru că are și superalimente, pe lângă cacao. Amestecăm în blender lapte de migdale cu alune, puțină cacao raw combinată cu pudră de roșcove, miere, lucuma și maca. Pentru a fi raw, nu o încălziți la mai mult de 40 grade.
Cauți o rețetă fără carne? Îți recomandăm să încerci chiftele de cartofi