Care a fost cel mai mare regret al Reginei Elisabeta. Are legătură cu copiii săi: „O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă”

.

Care a fost cel mai mare regret al Reginei Elisabeta. Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii și al doilea cel mai longeviv din întreaga lume. În biografia „Regina vremurilor noastre: Viața Reginei Elisabeta a II-a', scrisă de Robert Hardman, au fost descrise suferințele cu care s-a confruntat fost suverană pe parcursul vieții.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


La începutul lunii aprilie, a fost lansată cartea „Regina vremurilor noastre: Viața reginei Elisabeta a II-a’, o biografie care surprinde ansamblul experiențelor de viață ale fostei suverane britanice. Autorul a avut acces la familia regală și la Arhivele Regale, reușind, astfel, să scrie o carte completă și originală despre Regina Elisabeta. În cuprinsul acesteia, sunt surprinse aspecte mai puțin știute despre viața reginei, inclusiv suferința provocată de divorțul celor trei copii ai săi.


Care a fost cel mai mare regret al Reginei Elisabeta. Cartea biografică reprezintă un portret complet al celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Citește și: De ce înmormântarea Reginei Elisabeta are loc la Westminster Abbey.Catedrala nu a mai găzduit funeralii regale din 1760

Citește și: Ce scrie pe biletul de pe sicriul Reginei Elisabeta și ce semnificație au florile din coroana funerară


Citește și: Preotul Visarion Alexa, acuzat de hărțuire sexuală în timpul spovedaniei.Stenograme din dosar

Citește și: Cât costă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.Imagini din Londra, din ziua înmormântării

Care a fost cel mai mare regret al Reginei Elisabeta

Potrivit cărții autobiografice, cea mai mare suferință a reginei a avut legătură cu viața celor trei copii ai săi: Prințul Charles, Prințul Andrew și Prințesa Anne. Mai exact, aceasta a fost profund afectată de destrămarea căsniciilor lor.


„Păstrând la exterior un stoicism caracteristic, discuțiile despre divorț au fost profund tulburătoare pentru Regină. Un alt fost membru din interiorul palatului își amintește că din când în când se puteau întrezări crâmpeie ale disperării sale’, a spus autorul pentru People.

„O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă. I-am spus: «Se pare că se întâmplă peste tot. Este aproape o practică obișnuită». (…) Trei din patru! Nu ar trebui să subestimăm durerea prin care a trecut’, a declarat un fost angajat din interiorul palatului pentru Robert Hardman.


Regina Elisabeta a urmat exemplul tatălui său

În ciuda suferinței provocate de divorțul copiilor ei, Regina Elisabeta a părut întotdeuna neclintită, abordare învățată de la tatăl său, Regele George al VI-lea. În cuprinsul biografiei, autorul a specificat că modul de reacției al suveranei în fața unei crize a fost „calmul’.


„Răspunsul Reginei, ca întotdeauna, a fost să urmeze exemplul tatălui său, descoperit în zilele petrecute de acesta pe mare, și să trateze dificultățile ca pe un ocean’, a ținut să mai adauge autorul în cartea sa.

Sursa foto: Hepta