Când și unde va fi înmormântată Valeria Seciu. Regretata artistă a fost răpusă de o boală grea

 Ifrim Georgiana
.

Când și unde va fi înmormântată Valeria Seciu. În dimineața zilei de 6 septembrie, regretata artistă s-a stins din viață. La 83 de ani, aceasta a fost răpusă de o o boală necruțătoare. Astăzi, 8 septembrie, Valeria Seciu va fi condusă pe ultimul drum.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Valeria Seciu a fost una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale cinematografiei românești, având o carieră care se întinde peste 50 de ani. În 2014, aceasta a ales să se retragă de pe scenă, după ultima sa apariție în filmul ‘Roxanne. Pe plan personal, actrița a fost căsătorită cu marele actor Octavian Cotescu, însă a rămas văduvă de tânără, în 1985. Fiul celor actori s-a călugărit în 2001 și a ales să se retragă pe Muntele Athos.

seciu-1seciu-1

Când și unde va fi înmormântată Valeria Seciu. Actrița a trăit viața cu pasiune și credință, iar destinul ei a fost marcat de multe încercări. Aceasta a ales să-și petreacă ultimii ani din viață în singurătate.

Citește și: Durerea care a măcinat-o pe Valeria Seciu aproape 40 de ani:”Avea o căldură sufletească imensă”

Citește și: Povestea de dragoste dintre Valeria Seciu și Octavian Cotescu:„A fost o mare îndrăzneală'. Actrița a rămas văduvă la 46 de ani

Citește și: Ce probleme are Ileana, sora lui Culiță Sterp, însărcinată a doua oară:„Acum am ieșit de la control și…'

Citește și: Cum au fost surprinși Simona Halep și Toni Iuruc, înainte de anunțul divorțului.Gesturile care arătau că relația lor se răcise

Când și unde va fi înmormântată Valeria Seciu

Miercuri, 7 septembrie, trupul Valeriei Seciu a fost depus la Biserica Stavropoles din București, acolo unde oamenii au putut să-i aducă un ultim omagiu.

Îndrăgita actriță va fi condusă pe ultimul drum astăzi, 8 septembrie. Slujba de înmormântare se ține la ora 13:00, la cimitirul Bellu din București.

Decesul actriței a fost anunțat de UNITER, în dimineața zilei de 6 septembrie: „Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu.Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească'.

Regretata actriță a rămas văduvă de tânără

Într-un interviu mai vechi, Valeriu Seciu spunea că a descoperit teatrul prin intermediul lui Octavian Cotescu, care îi era și profesor la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. Cei doi s-au întâlnit pe scena teatrului Bulandra și s-au căsătorit în 1966, la doi ani după ce regretata actriță a absolvit facultatea.

În 1985, Octavian Cotescu s-a stins din viață, la vârsta de 54 de ani. La acea vreme, Valeria Seciu avea 46 de ani și s-a dedicat întru totul teatrului. Din vara anului 2014, aceasta s-a retras de pe scena actoricească.

„Obişnuiam să merg foarte des la Teatrul Bulandra. Acolo l-am văzut prima oara pe Octav, în , cu Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Jules Cazaban. Aşa m-am apropiat de teatru, auzindu-l, văzându-l pe Octavian Cotescu. Era o certitudine pentru mine ca voi deveni actriţă. Am dat de foarte multe ori ocol Institutului, fără să bat la uşă. Întâi am dat examen la Istorie. Chiar de două ori. Pe urmă m-a pregătit Liliana Tomescu. A fost o mare îndrăzneală. I-am dat pur şi simplu un telefon. Şi a fost de o mare generozitate. Ea mi-a dat din fiinţa ei’, a relatat actriţa într-un interviu.

Sursa foto: Arhivă Viva!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton