Când și unde va avea loc înmormântarea Tamarei Buciuceanu

 Oana Pantazi
.

Tamara Buciuceanu, marea doamnă a teatrului și a cinematografiei române, s-a stins ieri din viață, la 90 de ani, lăsând în urma ei o mare de lacrimi și de regrete. La finele acestei săptămâni, actrița urmează să fie înmormântată. Iată unde va avea loc înmormântarea Tamarei Buciuceanu.

Tamara Buciuceanu Botez era supranumită ‘Doamna comediei românești’ și a lăsat în urma ei multă durere. La începutul lunii octombrie, îndrăgita artistă a fost internată la Spitalul Elias din Capitală, după ce s-a acutizat boala cardiacă de care suferea de foarte mult timp. Din nefericire, ieri a venit vestea care a întristat o țară întreagă – Tamara Buciuceanu, încă un nume răsunător al Generației de aur, a plecat dintre noi…

Înmormântarea Tamarei Buciuceanu va avea loc la București

Potrivit romaniatv.net, sicriul cu trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu va fi depus joi la capela Bisericii Sfântul Gheorghe Nou, unde prietenii și publicul ei, oamenii care au iubit-o, îi vor putea aduce ultimul omagiu. Înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, vineri.

„Este o pierdere enormă pentru teatrul românesc”

Din momentul în care s-a aflat despre moartea Tamarei Buciuceanu, zeci de vedete și mii de oameni care au iubit-o marea actriță au ținut să-și exprime regretele. Rodica Popescu Bitănescu a fost, de asemenea, extrem de afectată, și a omagiat-o pe colega ei de scenă:

„A fost şi este un unicat. O actriţă mai mare decât ea să facă personaje, divertiesment. Ea a mers toate spectacolele pe grotesc, fără să aibă pic de vulgaritate. Este o pierdere enormă pentru teatrul românesc. Am văzut-o în ultimul spectacol când împlinise 85 de ani, atunci a fost ultimul spectacol. De 5 ani nu a mai urcat pe scenă, a simţit că nu mai poate să fie în forţă, că nu mai poate să ţină minte bine textele.

Este o treabă grea pentru un actor să nu mai apară pe scenă, iar ea s-a controlat şi nu a mai apărut. Toată admiraţia mea pentru ea. O duceam mereu cu maşina şi mereu simţea nevoia să îmi dea un cadou, un borcan cu cireşe, se simţea şi cu toate colegele era la fel.

Îi plăcea sa facă cadouri. O foarte bună parteneră, dar foarte drastică. Era foarte pretenţioasă şi, dacă vreți, era şi orgolioasă. Iubea şi respecta publicul, de aceea toate generaţiile vor fi cu ea şi va trăi cu şi prin noi. Nu va muri niciodată. Dumnezeu să o odihnească acolo unde este, pentru că este un drum greu. Cred că este faorte greu pasul ăsta şi întotdeauna o să mă gândesc cu mare admiraţie la Tamara Buciuceanu Botez, a spus Rodica Popescu Bitănescu, pentru Antena 3.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton