Bill Cosby și Roman Polanski au fost excluși din Academia Americană de Film!

.

Actorul Bill Cosby și regizorul Roman Polanski au fost excluși din Academia Americană de Film, instituția care acordă Premiile Oscar, din cauza scandalurilor sexuale în care cei doi au fost implicați recent. Iată care a fost motivația prestigioasei instituții!

 

Cea mai importantă instituție a industriei americane cinematografice a luat, marți, decizia de a exclude doi dintre membrii săi, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală care le-au fost aduse acestora – drept urmare, Bill Cosby și Roman Polanski au fost excluși din Academia Americană de Film, fără drept de apel. Starul TV Bill Cosby a fost condamnat pentru agresiune sexuală luna trecută, în timp ce regizorul Roman Polanski a recunoscut un viol comis, în anul 1977, asupra unei fetițe în vârstă de 13 ani. Aceeași decizie a fost luată și anul trecut, în cazul producătorului Harvey Weinstein, care a fost implicat în mai multe scandaluri sexuale, acesta fiind, de fapt, cel care a declanșat mișcarea #MeeToo.

Bill Cosby, alături de Harry Belafonte și Sidney Poitiers, în

Bill Cosby, alături de Harry Belafonte și Sidney Poitiers, în „The New Bill Cosby Show”, 1972

Nici Cosby (80 de ani) și nici Polanski (84 de ani) nu au comentat această decizie, în schimb, soția lui Cosby, Camille, a descris această decizie ca fiind o „dreptate de tip mafiot, și nu una reală'. „Această tragedie trebuie stopată, nu doar pentru Bill Cosby, ci pentru țară', a mai spus aceasta.

Citește și: Ce meserii au avut vedetele înainte să fie celebre. Nici nu te-ai fi așteptat

Ce spune Academia

Deși în Cosby Show, actorul interpretează cu mult succes personajul tatălui ideal, acest rol aducându-i celebritatea, în viața de zi cu zi acesta nu este tocmai un exemplu de moralitate, actorul fiind găsit vinovat, luna trecută, pentru o agresiune sexuală comisă asupra fostei jucătoare de baschet Andrea Constand, riscând o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. În plus, de-a lungul timpului, nu mai puțin de 50 de femei l-au acuzat pe actor că le-ar fi agresat!
Acuzațiile la adresa lui Polanski sunt și mai grave, acesta fiind inculpat, acum 41 de ani, pentru că a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu o minoră. După ce a executat 42 de zile de închisoare, regizorul a fugit din SUA în 1978, de teamă că va avea de ispășit mulți ani de închisoare.

Roman Polanski

Academia Americană de Film a reacționat în sfârșit: „Consiliul de guvernatori al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice s-a reunit marţi seara şi a votat excluderea actorului Bill Cosby şi a regizorului Roman Polanski din rândul membrilor săi, în conformitate cu (noile) sale standarde de conduită. Consiliul continuă să încurajeze standardele etice care impun membrilor să se conformeze valorilor sale privind respectarea demnităţii umane'.

Cu siguranță, decizia a fost luată și ca urmare a nenumăratelor proteste apărute în social media, nenumărați oameni întrebându-se de ce Academia nu a luat până acum măsuri, în special împotriva lui Polanski, cu atât mai mult cu cât actorul a fost onorat câteva decenii după comiterea violului. Deși se spune că niciodată nu e prea târziu, parcă totuși la 80 de ani…

Citește și: Alexandra Stan, dezvăluire surprinzătoare: „Sunt pregătită să devin mamă!”

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton