Barbara Bush a murit. A 37-a Primă Doamnă a Statelor Unite a fost soție și mamă de președinți

 Alina Dan
.

Soția fostului președinte american George Bush și mamă a unui alt fost președinte al Statelor Unite, George W. Bush, Barbara Bush a murit la vârsta de 92 de ani.

[gallery ids="2428229,2428230,2428231,2428232,2428233"]

Aceasta era în stare gravă de ceva timp și refuza să primească ajutor medical.

Barbara Bush este soția lui George Herbert Walker Bush – al 41-lea președinte american (în perioada 1989 – 1993) și mama lui George W. Bush, cel de-al 43-lea președinte american (în perioada 2001 – 2009).

Barbara Pierce s-a născut în Manhattan. A absolvit Școala Ashley Hall din Charleston, Carolina de Sud. L-a întâlnit pe George Herbert Walker Bush la vârsta de 16 ani, iar cei doi s-au căsătorit la Rye, New York în 1945, în timp ce el era în permisie în timp ceîși făcea stadiul ca ofițer naval în cel de-al doilea război mondial. Cei doi au avut șase copii împreună.

A DOUA PRIMĂ DOAMNĂ

Un titlu mai puțin obișnuit grație ineditului situației: Barbara a fost soție, dar și mamă de președinte. În perioada în care la conducerea Statelor Unite se afla fiul ei, Georghe W. Bush, Barbara a deținut titlul de A Doua Primă Doamnă. Din această calitate pe care a deținut-o timp de opt ani, Barbara Bush  a devenit o persoană cunoscută pe plan național, fapt ce i-a permis să își facă public interestul pentru problema alfabetizării în SUA. Acest interes s-a manifestat după ce fiul său, Neil, a fost diagnosticat cu dislexie și a început să lucreze cu mai multe organizații de alfabetizare.

Ea a petrecut mult timp cercetând și învățând despre factorii care au contribuit la analfabetis, ajungând la concluzia că lipsa locuințelor este un factor important. Astfel că a pus eforturi importante pentru combaterea celor două fenomene. În 1984, ea a scris o carte pentru copii despre familia ei, scrisă din punctul de vedere al câinelui ei, iar fondurile obținute din vânzare aacesteia au fost donate fundațiilor care luptă împotriva analfabetizării.

 

FOTO: Hepta 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton