Atenție, pepenele galben poate fi extrem de periculos! Ce trebuie făcut pentru a evita îmbolnăvirea

.

Pepenele galben conține o mare cantitate de vitamina A și are numeroase beneficii pentru sănătate, însă medicii ne sfătuiesc să spălăm bine coaja fructului înainte de a-l consuma pentru că ne putem îmbolnăvi grav. Mai exact, coaja pepenelui galben poate fi infestată cu bacteria Salmonella și pentru a elimina orice risc de îmbolnăvire trebuie să-l spălăm temeinic sub jet de apă înainte de a-l tăia.

 


Pepenele galben are un conţinut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) şi de grăsimi, dar o concentraţie generoasa de vitamine, minerale si fibre. Dincolo de faptul că este extrem de gustos și sățios, pepenele galben este un fruct extrem de benefic organismului datorită cantităților mari de acid folic, vitamina A, vitamina C, carotenoizii şi potasiu pe care le conține.

Specialiștii avertizează că, pentru a evite neplăcerile ulterioare, trebuie să ne uităm, în primul rând, la suprafaţa pepenelui când îl cumpărăm: să fie lipsită de pete, zone moi, zgârieturi, lovituri şi alte indicii că ar fi fost transportat în mod necorespunzător.


De asemenea, acasă trebuie păstrat în zone răcoroase şi bine ventilate, iar dacă tăiaţi fructul, păstraţi feliile la frigider, de preferat învelite în folie alimentară.