Astăzi se împlinesc 43 de ani de la PRIMUL 10 din istoria gimnasticii. Cum arată NADIA COMĂNECI, „Zeița de la Montreal”,  acum, la 57 de ani

 Dumba Gabriela
.

Astăzi, 18 iulie 2019, se împlinesc 43 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii, primit de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976. Nadia Comăneci, alintată „Zeița de la Montreal', are 57 de ani acum şi este un exemplu pentru tinerele generații de sportivi.

Aşa arăta Nadia Comăneci la 6 ani, când s-a apucat de gimnasticăAşa arăta Nadia Comăneci la 6 ani, când s-a apucat de gimnastică

Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă. Afişajul electronic de la Jocurile Olimpice de la Montreal nu era programat să arate nota 10, aşa că după evoluţia Nadiei Comăneci, pe ecran a apărut nota 1.00. Nadia Comăneci a obţinut, la acea ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (echipă compus) şi una de bronz (sol).

De atunci, gimnasta din Oneşti a intrat în istorie drept prima sportivă cu un exerciţiu perfect.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și cea mai bună gimnastă din toate timpurile. Aceasta a fost numită în nenumărate rânduri „Zeița de la Montreal' și este primul român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Nadia arată senzaţional, iar asta se datorează faptului că merge la sală în fiecare zi. „Chiar şi atunci când sunt plecată, îmi rezerv cel puţin jumătate de oră la sala de fitness sau pentru exerciţii în camera de hotel. Sportul îmi dă multă energie şi mă menţine optimistă şi încrezătoare în forţele proprii şi în ceea ce îmi propun să realizez', a povestit Nadia.

Prietenă la cataramă cu Arnold Schwarzenegger

Nadia Comăneci a postat pe contul de Twitter un filmuleţ în care apare alături de celebrul actor Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului California, românca menţionând că întâlnirea este „un mod perfect pentru a aniversa 43 de ani de la primul 10” pe care l-a primit la Jocurile Olimpice de la Montreal.

„Tocmai ce m-am întâlnit cu @ Schwarzenegger @ GoldsGym … este un mod foarte bun pentru a aniversa 43 de ani de la primul 10, la Montreal', este mesajul care însoţeşte filmuleţul, ‚potrivit News.ro. „Asta este relaţia noastră, eu fac toată munca, iar ea primeşte laudele. Asta e problema, eu sunt din ce în ce mai bătrân, iar ea din ce în ce mai tânără”, spune  Arnold Schwarzenegger, spre amuzamentul Nadiei Comăneci.

Nadia Comăneci: zece secrete ale succesului

  1. „Nu am făcut gimnastică pentru a călători, nu am făcut gimnastică pentru a-mi cum­pă­ra anumite lucruri, să devin o celebritate, am făcut pentru că mi-a plăcut şi este important să pui pasiune în ceea ce faci.'
  2. „Munca grea face totul mai uşor. Acesta este secretul meu. De aceea am câştigat.'
  3. „Am muncit non-stop de la vârsta de 6 ani până la 23 de ani, când m-am retras din gimnastică.'
  4. „Îmi place să le spun tinerilor să muncească mult pentru a-şi îndeplini visele şi să trăiască momentul.'
  5. „Nu fug de o provocare pentru că îmi este frică. În schimb, fug spre ea, deoarece singura modalitate de a scăpa de frică este să o calc în picioare.'
  6. „Stiți care a fost cel mai bun sfat pe care l-am primit în gimnastică? Acela de a avea curajul de a crede că pot reuși imposibilul.'
  7. „Trebuie să fii umil și pregătit să cazi, iar apoi să încerci din nou. Nicio idee sau un plan nu este perfect din prima. Dar dacă ești dispus să încerci este posibil să ai un mare succes.”
  8. „Pentru a reuși perseverență este vitală. Am obținut acele rezultate deoarece nu m-am gândit nicio clipă să renunț. Trebuie să-ți dorești tot timpul mai mult. Acest lucru este valabil pentru antreprenori, sportivi, politicieni. Că și gimnastii, antreprenorii trebuie să creadă în ei. Dar, de asemenea, trebuie să fie pragmatici. Nu este suficient doar să crezi, să ai o viziune, ci trebuie să o și aplici”, a spus Nadia Comaneci pentru Whiteboardmag.
  9. 'Nu există o definiţie a perfecţiunii. La un moment dat, când aveam 14 ani, am făcut ceva la care oamenii nu se aşteptau, este ca o scară pe care o urci în viaţă şi eu am ajuns acolo prima.'
  10. „Trebuie să înveţi să te ridici atunci când pierzi şi să continui.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton