Vedetele de la Asia Express au băut lapte de cămilă! Ce beneficii are laptele de cămilă

.

Vedetele de la Asia Express au băut lapte de cămilă! În următorul episod Asia Express, concurenții vor fi provocați să experimenteze cultura turcească, iar una dintre probe presupune să bea lapte de cămilă și să mănânce brânză din lapte de cămilă. Despre laptele de cămilă se spune că este un superaliment, iată ce beneficii are!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

În Turcia, laptele și brânza de cămilă sunt considerate produse minune, motiv pentru care concurenții vor avea de înfruntat o nouă provocare gastronomică ce îi va scoate din zona de confort: ‘Părea prea frumos să ne ofere doar o tartă și un pahar de lapte. Gustul era ca fix ca mirosul. Mirosea tot a cămilă!, vor spune concurenții de la Asia Express.


Laptele de cămilă, o delicatesă în Turcia

O primă probă de la Asia Express de duminică seară îi va aduce pe concurenți în băile turcești, hammam și vor intra într-o cursă contracronometru pentru a descoperi următorul indiciu ce este ascuns în interiorul săpunului.


Tot pe parcursul acestei etape, cele nouă cupluri de vedete vor avea de îndeplinit și o serie de sarcini ce le vor părea imposibile: ‘Dacă eram singur nu terminam proba. Se agita! Îmi era frică să nu ridice vreun picior să mă arunce pe jos!’, va spune Francesco. Mai exact, această misiune îi va provoca pe concurenți să aibă grijă de câte o cămilă, să o împodobească, să o hrănească și mai apoi să consume specialitățile culinare pregătite de crescătorii săi.


Ce beneficii are laptele de cămilă

Cine
are intoleranţă la lactoză poate să consume lapte de cămilă. Spre 
deosebire de laptele de vacă, cel de cămilă nu produce alergii proteice
şi este bogat în insulină.


Laptele de cămilă este la fel de hrănitor ca laptele uman, având o compoziţie chimică asemănătoare cu acesta, spun specialiştii. În plus, laptele de cămilă are un conţinut ridicat de vitamina C.

Citește și: De ce nu-și dezvăluie identitatea Carlas Dreams de la SuperStar România:„Uneori nu e doar despre succes/ EXCLUSIV

Citește și: Nicoleta Nucă de la Bravo, ai stil!, despre operațiile estetice:„Online-ul este un mediu foarte agresiv/ EXCLUSIV

Citește și: Cu ce se ocupă Lorelei Bratu de la Asia Express. E model plus-size


În urmă cu un an, Ulrich Werney, director ştiinţific al Laboratorului de Cercetări Veterinare din Dubai spunea:

Aştept ca Uniunea Europeană să aprobe importul laptelui de
cămilă, începând cu anul viitor. În acelaşi timp, sper să se deschidă
noi pieţe de desfacere pentru acest aliment sănătos în SUA, în Canada şi
în China, iar consumatorii să deguste şi derivatele acestuia, cum ar fi
brânza, ciocolata sau îngheţata.

Dacă laptele de cămilă va ajunge pe piaţa europeană, noul sortiment va fi însă comercializat la un preţ mult mai mare, decât alte produse lactate.’, potrivit Click!.   


Laptele de cămilă poate deveni, în curând, un produs minune în domeniul sănătăţii. Datorită nutrienţilor, specialiştii susţin că acest sortiment de lapte creşte speranţa de vindecare a unor boli grave ale secolului: diabetul, Alzheimerul, autismul, HIV şi cancerul.