Arsenie de la O-Zone, despre fostul coleg, Dan Bălan: "Răutăcios, un pic zgârcit și mofturos"

.

Arsenie Todiraș (38 de ani) ex-O-Zone a acceptat provocarea sosurilor iuți în emisiunea lui Măruță de la Pro TV. Solistul, care acum se bucură de mare succes în Rusia, a trebuit să răspundă provocărilor lui Măruță, iar una dintre ele a fost să identifice trei defecte ale fostului său coleg de trupă, Dan Bălan.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IANUARIE, GRATIS, AICI


Dan Bălan, Radu Sîrbu și Arsenie Todiraș au cunoscut un succes fantastic cu trupa O-Zone, piesele lor ocupând primele locuri atât în topurile muzicale românești, cât și în cele moldovenești și internaționale. Acum 13 ani, formația s-a destrămat și, în timp ce Dan Bălan și Arsenie Todiraș sunt la ora actuală artiști solo, Radu Sîrbu și-a înființat propria casă de discuri.

Băieții nu mai păstrează acum legătura și vorbes rar. Arsenie și Dan Bălan au vorbit ultima oară în urmă cu doi ani, când trupa s-a reunit pentru un concert în seara de Revelion.


Întrebat în emisiunea lui Măruță care sunt trei defecte ale lui Dan Bălan, Arsenie a declarat:

„Răutăcios, un pic zgârcit și mofturos’. „Dacă îmi cereai mai multe defecte, mai spuneam, dar ai cerut trei. Mai avea’, a glumit el.

Arsenie de la O-Zone, despre fostul coleg, Dan Bălan. Nu au o relație bună

În 2013, în documentarul „Între fenomen și realitate’, despre destrămarea trupei O-Zone, Dan Bălan spunea:

„Puțini știu că luni bune am mâncat numai pâine cu roșii și smântână. (…) Iată, însă, că vine un manager și ceilalți doi, care au primit totul de-a gata, și spun că ei vor să controleze tot. Dumnezeu cu dânșii, eu i-am iertat de mult’.


Ulterior, Arsenie a spus: „Am rămas surprins neplăcut, contrariat chiar, de confesiunile fostului nostru coleg din trupa O-Zone, Dan Bălan, pe care acesta le proferă în pretinsul film documentar.

Nu doresc în niciun fel să polemizez cu Dan, măcar și din motivul că insinuările lui nu sunt probate. Doresc doar să-mi expun poziția în câteva chestiuni de principiu’.


Citește și: Claudia Pătrășcanu a renunțat la partaj pentru a termina divorțul de Gabi Bădălău:„Ne certăm, am obosit

Citește și: Ce dietă ține Cristina Șișcanu după ce s-a îngrășat 8 kilograme:’Nu mănânc zilnic ceva dulce…’

„Proiectul O-Zone nu anticipa nici în cele mai optimiste prognoze succesul extraordinar pe care l-a obținut. Inițial, problemele drepturilor asupra denumirii, ca și ponderea unui sau altui membru în această afacere, nici nu se puneau.

Eram tineri, neexperimentați și doream să ne afirmăm în spațiul cultural românesc. Or, în momentul când se produce ascensiunea fulminantă a formației, Dan Bălan devine extrem de gelos și conflictual’, a continuat.


„De altfel, managerul trupei a fost ales de către Dan și anume el trata cu acesta problemele legate de imagine și de drepturile de autor. Gloria neașteptată l-a făcut pe Dan să regrete că este nevoit s-o împartă cu ceilalți. (…)

Apropo, despre vagoane și locomotivă. Acest moment este de-a dreptul jenant. Personal, recunosc meritul incontestabil al lui Dan, originalitatea lui, valoarea pieselor compuse, însă despre calitatea de locomotivă sau de vagon a unuia sau altuia ar trebui să se pronunțe publicul’, a mai spus Arsenie.


Arsenie a continuat: „Nu-mi rămâne decât să-i doresc lui Dan Bălan tot binele din lume’ „Cu atât mai mult am fost surprins că, după ani, Dan răbufnește cu atâta răutate și nesimțire. Am crezut sincer că, poate, cândva, O-Zone va fi reanimat.

Acum nu mai cred. Dan nu ne poate ierta statutul de vagoane trase de o locomotivă legendară. Îmi pare nespus de rău de autorul filmului, jurnalista Victoria Cușnir, care, cu siguranță, cunoaște codul deontologic al profesiei sale’.


Ce face Arsenie acum, după destrămarea O-Zone

După separarea de O-Zone, Arsenium nu a renunțat la muzică, ci a continuat să își construiască o carieră solo. În 2006, solistul a lansat primul album solo.


În prezent, Arsenium cântă alături de partenera lui de viață, Mianna. După destrămarea O-Zone, solistul a locuit în jur de trei ani în Italia, revenind în Chișinău un an, apoi ajungând în Moscova, unde se află și acum, potrivit unica.ro.

Arsenie Todiraș, acesta se bucură de succes pe piața muzicală din Rusia. El s-a reinventat, a adoptat un stil mai îndrăzneț și a reușit să cucerească publicul. Artistul este foarte fericit și în dragoste.

„Am prietenă, sunt de mulți ani, de vreo patru ani. M-am așezat la casa mea. Mă iubește și o iubesc foarte mult. Acum nu am luat-o cu mine în România pentru că a obosit, eu am tot umblat. Fata mea e foarte frumoasă. Îmi plac vacanțele, ne facem timp’, a declarat Arsenie Todiraș.