Armata rusă a incendiat centrala nucleară din Zaporojie. Volodimir Zelenski: "Acest stat terorist recurge la teroarea nucleară"

 Raiciu Adriana
.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în orașul Enerhodar. Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a luat legătura imediat cu Volodimir Zelenksi, iar Casa Albă a transmis că monitorizează situația. Incendiul a fost stins 3 ore mai târziu, iar serviciile de urgență au anunțat că nu există victime.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la centrala nucleară din Zaporojie. La aproape o oră de la izbucnirea incendiului, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a raportat că a vorbit cu conducerea ucraineană și i s-a spus că echipamentele „esențiale' de la uzină încă funcționează.

centrala-nuclearacentrala-nucleara

La scurt timp, președintele Ucrainei îndeamnă lumii „acțiuni imediate' pe fondul atacurilor rusești asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa. El i-a acuzat pe ruși că au împușcat în mod deliberat în cele șase reactoare ale centralei Zaporojie folosind tancuri echipate cu termoviziune. Invocând „catastrofa globală' de la Cernobîl în 1986, acesta a avertizat că consecințele unei colapsuri la centrala nucleară vor fi mult mai grave.

Citește și: Pe cine a sunat Vladimir Putin înainte de invadarea Ucrainei: „L-a informat pe…'

Citește și: Macron, după ce Putin i-a spus că Rusia va obţine „denazificarea' Ucrainei: „Te minți singur'

Citește și: Cum a reacționat Alexandru Papadopol, după ce Ioana Ginghină i-a spus că se recăsătorește:„Mi se părea normal să îi spun eu’

Citește și; Adelina Pestrițu a împlinit 35 de ani.Ce cadou de lux i-a făcut soțul ei, Virgil Șteblea

Armata rusă a incendiat centrala nucleară din Zaporojie

După ce armata rusă a incendiat centrala nucleară din Zaporojie, Zelensky a spus că a fost în legătură cu lideri din SUA, Marea Britanie, UE, Germania și Polonia, precum și cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Două ore mai târziu, echipajele de pompieri au reușit în sfârșit să ajungă în centrala electrică, unde a izbucnit un incendiu într-o clădire de antrenament, după ce armata rusă a bombardat locul, au declarat serviciile de urgență ale țării.

Focul ardea nestingherit în ultima oră, în timp ce pompierii se străduiau să ajungă la clădire. Serviciul a raportat anterior că trupele ruse le împiedicau să stingă incendiul. Trei ore mai târziu, serviciile de urgență ucrainene au confirmat că au reușit să stingă incendiul de la centrala nucleară.

Pentru a recapitula, Ucraina a declarat la primele ore ale zilei de vineri că un atac rusesc asupra centralei nucleare a făcut ca una dintre clădirile centralei – o unitate de antrenament cu cinci etaje – să ia foc. 

Președintele Ucrainei a tras un semnal de alarmă și spune că nicio altă țară, cu excepția Rusiei, nu a tras vreodată asupra unei centrale nucleare.

Avertizăm pe toată lumea că nicio altă ţară, cu excepţia Rusiei, nu a tras vreodată asupra centralelor nucleare. Este prima dată în istoria noastră, prima dată în istoria omenirii. Acest stat terorist recurge acum la teroarea nucleară. Numai o acţiune europeană imediată poate opri trupele ruse. Trebuie să împiedicăm Europa să moară în urma unui dezastru nuclear.

Ucraina are 15 reactoare nucleare. Dacă este o explozie, se termină tot. Sfârşitul Europei. Este evacuarea Europei', a susţinut Volodimir Zelenski, într-o înregistrare video difuzată de preşedinţia ucraineană.

Nivelurile de radioactivitate rămân nemodificate, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), informează BBC.

sursă foto- Twitter

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton