De ce Aretha Franklin nu a avut un testament

 Alina Dan
.

În ciuda faptului că era grav bolnavă, iar moartea ei nu a fost tocmai o surpriză, Aretha Franklin nu a lăsat un testament. Potrivit Associated Press, artista nu a avut nici măcar o asigurare de viață.

Acum, familia Arethei – cei patru fii ai acesteia – trebuie să afle exact care era averea mamei lor și cum să o distribuie în mod egal și corect pentru fiecare dintre ei.

Tot AP notează că avocații angajați de-a lungul timpului de Aretha Franklin, dar mai ales Don Wilson, au încercat, fără succes, să o convingă pe artistă să își întocmească un testament. 'Am încercat să o conving că ar trebui să își facă nu doar testamentul, dar și un fond special. Nu mi-a spus niciodată că nu ar avea intenția să facă așa ceva. A înțeles clar importanța cestui demers. Dar se pare că nu și-a găsit niciodată timp pentru asta', a povestit Wilson, care a fost alături de Aretha Franklin, în calitate de avocat, timp de 28 de ani.

Ținând cont de cât de stresant și, de ce nu, dureros este să își faci testamentul, este de înțeles de ce Franklin – despre care se spune că ar avea o avere de zeci de milioane de dolari – a amânat momentul atât de mult.

Și-ar fi dorit, dar nu a avut un testament

'Oamenilor nu le place să stea față în față cu propria moarte', a spus pentru AP și avocatul Laura Zwicker. 'Am avut un client care avea o un portofoliu în real estate ce valora 70 de milioane de dolari și care suferea de diabet în fază terminală. A avut cu mine un lung șir de conversații despre afacerea lui și despre ce ar urma să se întâmple cu ea după ce va muri, dar nu a semnat nici măcar un act care să certifice dorința lui', a mai spus aceasta.

Dar situația în cazul Arthei Franklin și a familiei ei este cu atât mai delicată cu cât fiul cel mare al artistei, Clarence, este o persoană cu nevoi speciale, care are nevoie de îngrijire permanentă, pe tot parcursul vieții.

Fiii artistei – Clarence Franklin, Edward Franklin, Kecalf Franklin și Ted White Jr – cel mai probabil vor împărți averea mamei lor în mod egal, așa cum prevede legea statului Michigan în astfel de cazuri, în care nu există un testament.  Conform AOL, executor va fi una dintre nepoatele cântăreței, Sabrina Owens, iar judecătorul Jennifer Callaghan va supraveghea cazul.

Din bunurile Arethei Franklin fac parte drepturile de autor asupra cântecelor pe care acestea le-a scris (nu și acelea pentru hitul 'Resepct', care a fost scris de Otis Redding), dar și proprietăți în Detroit care valorează cel puțin două milioane de dolari, chiar dacă experții spun că valoarea de piață este mult mai mare.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton