Aretha Franklin a murit, la 76 de ani. Din ce cauză s-a stins legenda muzicii soul

.

Aretha Franklin, supranumită Regina muzicii soul, a murit în această dimineață, la vârsta de 76 de ani, la domiciliul ei din Detroit. Artista suferea de mai mulți ani de o boală necruțătoare.

Aretha Franklin s-a stin din viață la 76 de ani.


Aretha Franklin a murit, la 76 de ani, la domiciliul său din Detroit, după cum a anunțat publicistul artistei. Într-unul dintre cele mai negre momente ale vieții noastre, nu suntem în stare să găsim cuvintele potriivte pentru a ne exprima durerea din inimi. Am pierdut figura maternă și puterea familiei noastre’, se spune în comunicatul dat de familia artistei.

A fost autodidactă într-ale pianului, o vocalistă și compozitoare de geniu și a cucerit topurile muzicale încă de la finele anilor ‘60, iar de atunci s-a aflat permanent pe primele locuri până în ziua morții sale. Din nefericire, Regina muzicii soul s-a luptat pentru sănătatea ei ani de zile, iar la începutul acestei săptămâni, starea ei s-a înrăutățit vizibil, ea stingându-se din viață, la 76 de ani, în urma unui cancer pancreatic. „A fost bolnavă multă vreme’, a declarat un prieten al Arethei pentru People. „Nu a vrut ca lumea să știe și nu a făcut acest lucru public.’


Aretha Franklin a câștigat 18 Premii Grammy.

Și-a început cariera cântând imnuri gospel

A fost un fenomen care a depășit barierele muzicale, rasiale și de gen. Aretha Franklin și-a început cariera în adolescență, cântând imnuri gospel în biserica din Detroit a tatălui ei. De la aceste începuturi modeste a pornit ascensiunea ei spre celebritate, primul ei single intrat în topuri, în 1967, fiind Respect. De atunci, Aretha a avut 77 de piese în topurile muzicale, a primit 18 Premii Grammy (din 44 de nominalizări). În 1987, a fost prima femeie care a intrat în  Rock & Roll Hall of Fame, iar mai târziu a fost numită de către publicație Rolling Stone cea mai mare cântăreață a tuturor timpurilor.


În iunie 2017, la una dintre ultimele sale apariții publice, și-a încheiat concertul din Detroit, orașul ei natal, cu următorul mesaj: „Dumnezeu să vă binecuvânteze, pomeniți-mă în rugăciunile voastre!’ Aretha Franklin, God rest your soul!

Foto: Hepta