Andreea Marin lupta impotriva cancerului de col uterin

 Revista VIVA
.

S-a tot vorbit in ultima vreme despre cancerul de col uterin, despre virusul Papiloma care duce la declansarea lui, dar si despre vaccinul care previne aparitia acestei boli. Si pentru ca in Romania mor zilnic 5 femei de cancer de col uterin, au fost initiate mai multe campanii prin care femeile sa afle cum se pot feri de acest virus.

Andreea Marin Banica si compania Merck Sharp Dohme (MSD) au facut front comun si au inceput un proiect prin care au oferit informatii despre vaccinul produs de MSD, SIGARD (4,5 milioane), singurul vaccin care ofera atat protectie impotriva cancerului de col uterin, cat si altor afectiuni din zona ORL si bronhopulmonara.

Andreea Marin a subliniat faptul ca principala problema este aceea ca, din lipsa timpului sau din alte motive, femeile nu merg, asa cum ar trebui, la un control ginecologic de doua ori pe an, astfel incat de cele mai multe ori, ele ajung la medic mult prea tarziu. Vaccinul se face dupa o consultatie medicala, in 3 etape: 0, 2 luni si ultimul vaccin se face dupa 6 luni.

Andreea Marin, care urmeaza sa nasca la sfarsitul acestui an, a spus ca pentru o femeie ar fi o tragedie sa nu poata face copii, mai ales daca o boala atat de dura se poate preveni doar cu un vaccin.(C.C.)

Foto: arhiva Edipresse.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton