Mamă a 4 copii, Anca Serea este foarte atentă la mâncarea pe care le-o oferă celor mici, cărora le pregăteşte preparate delicioase. Ne-a mărturisit că nu le dă copiilor prea multă carne şi, în niciun caz, carne de miel, preferând peştele sau curcanul. Cei 4 copii manâncă cu plăcere legume cât mai puţin preparate termic, în porţii mici şi culori diversificate. Pentru ziua de Paşti, Anca va găti drob vegetal şi ouă cu ton. Iată reţetele:
Drob vegetal
O cană linte roşie, ciuperci, 1 morcov, o ceapă, 3 ouă, pătrunjel, mărar, o legătură de leurdă, turmeric, sare, piper
Se fierbe lintea, dar nu foarte mult, după care se scurge. Într-o tigaie cu ulei masline se pun ciupercile, ceapa, morcovul, tocate marunt. Le sotăm maximum 5 minute. După ce s-au răcit, adăugăm verdeaţa, condimentele şi cele 3 ouă. Le amestecăm şi le punem într-o tavă de sticlă care va sta la cuptor pentru 30-40 de minute. Se lasă la răcit şi se taie felii.
Nu ezita să faci un drob de ciuperci rapid și gustos! O să vrei și a doua porție.
Ouă cu ton
Este de preferat să alegem ouă ecologice. Se fierb şi se taie jumătăţi. Se scot gălbenuşurile din care se poate face maioneza. Din ton la borcan (nu conservă) se face o pastă cu castraveciori muraţi şi gogoăari cu care se umplu ouăle. Putem adăuga muştar, lămâie, ceapă verde.
Claudia Cojocea, Foto: Facebook