Anca Parghel ar fi împlinit astăzi 63 de ani! Ce mai fac băieții artistei răpuse de cancer în 2008

 Dumba Gabriela
.

În decembrie se împlinesc 12 ani de când Anca Parghel a pierdut lupta cu cancerul, iar în ultimele luni de viață i-au fost alături cei doi băieți ai ei, Tudor și Ciprian Parghel. Astăzi, artista care a iubit enorm jazz-ul ar fi împlinit 63 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Anca Parghel s-a stins pe 5 decembrie 2008, în doar șase luni de când a descoperit că suferă de cancer ovarian. Cu câțiva ani înainte, ea reușise să învingă un cancer la sân, însă ultima luptă i-a fost fatală. Alături i-au fost, până în ceasul morții, cei doi băieți Tudor și Ciprian, copiii pictorului Virgil Parghel.

Băieții au moștenit talentul muzical al mamei lor, una dintre cele mai iubite cântărețe și profesoare de jazz din România.

Tudor (38 ani) a urmat Conservatorul în Belgia, apoi a predat improvizație timp de câțiva ani. În 2013, el a lansat prima piesă în limba portugheză alături de trupa lui, numită „Atinge”, iar în 2016 s-a căsătorit cu aleasa lui, Oana.

6148096061480960

„Cânt de foarte mulţi ani, de când cântam cu mama. Cântăm samba, bossanova, muzică braziliană. Muzica pe care o compun întotdeauna va avea o influenţă din partea mamei', declara, atunci, Tudor.

Tudor şi-a făcut un tatuaj pe braţul stâng, în memoria artistei.

,,Iubesc toţi oamenii, nu mă agăţ de unul singur, iubesc şi pietrele, şi florile, şi cerul albastru, şi soarele şi arăt asta, nu mă sfiesc- sunt cuvintele mamei mele, cele mai frumoase cuvinte posibile, exact ceea ce reprezenta ea, ce arăta ea, ce transmitea ea, de fiecare dată când mă uit la tatuaj îmi aminteşte', a mărturisit fiul Ancăi Parghel.

Ciprian, băiatul mai mare al regretatei artiste, lucrează tot în domeniul muzical, dar a avut o viață sentimentală ceva mai bogată. El a avut o relație cu Ozana Barabancea, fostă elevă a Ancăi Parghel, apoi a avut trei copii cu trei femei diferite. A treia nepoată a Ancăi Parghel s-a născut în 2015. Mama ei este Irina Sârbu, o cântăreață pe care Anca o aprecia în mod deosebit, fiindu-i profesoară de canto.

Anca a sperat până în ultima clipă că se va face bine

Cu câteva luni înainte de a muri, Anca Parghel efectuase câteva tratamente cu citostatice și spunea că se simte mai bine. Era pregătită să lupte cu boala până-n pânzele albe și se gândea să-i ajute și pe alții după ce se făcea bine.

„Aș dori, când mă fac bine, să fac o fundație pentru ajutorarea femeilor care sunt în această situație și să deschid un cont pentru artiștii care, uitați de Dumnezeu, se sting singuri, bolnavi, săraci, într-o cameră', spunea artista în septembrie 2008, pentru revista Tango.

foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton