Anca Pandrea trăiește un coșmar de 8 ani, de la moartea lui Iurie Darie. E măcinată de boli și de singurătate: "Nu mai pot merge nici la cimitir!"

.

În urmă cu opt ani, Anca Pandrea a trăit cel mai greu moment din viața ei, moartea lui Iurie Darie și de atunci coșmarul continuă. la 74 de ani, actrița luptă cu patru boli grave, dar cel mai mult o macină singurătatea și dorul de Iurie Darie, bărbatul care i-a fost partener peste 20 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Pe lângă suferința sufletească, Anca Pandrea trebuie să facă față zi de zi unor boli păcătoase, care o împiedică să ajungă și la cimitir: insuficiență cardiacă, probleme cu coagularea sângelui, probleme cu glanda, dar și o gastrită, din tinerețe.


„Eu nici la cimitir la Iura nu am putut să merg. Pe 14 martie am rugat un prieten, pe George Munteanu, unul dintre cei mai buni proiectanţi din Capitală, care m-a ajutat mult. El a mers la Iura. Dacă se mai răcoreşte pot să merg cu metroul. De abia aştept. Acum două săptămâni, Iura m-a ajutat şi mi-a răspuns mental, fără el nu puteam rezista şi să trec peste problemele de sănătate’, a mărturisit Anca pentru Click!.


Actrița locuiește singură, în casa în care s-a bucurat de cele mai fericite clipe din viața ei, alături de Iurie Darie și pe care acum a transformat-o într-un altar dedicat bărbatului pe care îl numea sufletul lui pereche.

‘Medicul mi-a dat un alt anticoagulant. De doi ani foloseam altul, acum îl am pe cel mai nou. Costă mult, dar îl iau cu 330 lei cu un card, cu ajutorul unui medic. Eu am insuficiență cardiacă pulmonară de gradul 3 și atunci intru în panică de frică’, a mai spus actrița.


Anca are necazuri mari cu sănătatea: ‘Am avut probleme cu coagularea sângelui. Eu de fel nu le iau în serios decât când e de spital. Mai am şi o gastrită din studenţie, pe care nu o dau nimănui. Am băut apă minerală, nu multă dar suficient cât să mă doară stomacul. Am rugat o amică şi a chemat salvarea. A sunat la 112 şi ni s-a spus să mai aştept puţin ca să vină o Salvare cu un medic, apoi s-a rezolvat şi ambulanţa a venit. Mi-a plesnit un vas la picior, am circulaţie proastă, deşi am fost o fire sportivă la viaţa mea’.


Ea ne-a depănat şi o amintire dragă, din anii tinereţii: ‘Când eram actriţă la Satu Mare traversam Someşul înot. 37 de ani nu m-am dat jos de pe bicicletă’.

„Regretul meu e că nu am avut copii'

Anca Pandrea a dezvăluit că ea și Iurie Darie au vrut să înfieze o fetiță. „Am încercat să facem copii, am făcut tratamente, dar nu am reuşit. Astfel, am vrut să înfiem o fetiţă. Am găsit la casa de copii o frumuseţe de fetiţă blondă, cu ochi albaştri-verzi, am vizitat-o, am vorbit cu directoarea… Însă a apărut tatăl ei din Italia care a început să facă actele să o ia acasă.


Faptul că nu am avut copii e regretul meu. Dar, în acelaşi timp, îmi pare bine că, dar am fi avut, Iura n-ar mai fi avut dragostea permanentă şi imensă cât universul pentru mine, şi eu pentru el’, a spus ea.