Brigitte Bardot - cel mai greu rol: propria viață! Prima oară s-a căsătorit la 17 ani, apoi s-a iubit și cu bărbați și cu femei!

.

Brigitte Bardot este mai mult decât un simbol al feminității, este feminitatea însăși! A trăit și a iubit cu patimă, a scandalizat, a înșelat și a iscat controverse. A fost oricum, numai banală nu! Și va rămâne un sex simbol atât timp cât filmele ei vor face bărbații din lumea întreagă să suspine și femeile să-și dorească să fie ea.

Pe 28 septembrie împlinește 84 de ani. Nu mai seamănă cu ea. Deloc. Dar dacă o privești cu atenție, în ochii lui Brigitte Bardot încă mai arde flacăra aceea care a pus milioane de bărbați pe jar. Deși nu s-a făcut cunoscută pentru talentul ei actoricesc, a devenit un star internațional datorită stilului și frumuseții sale, dar și datorită sexualității debordante. Brigitte Bardot a influențat puternic și lumea fashion – a popularizat fără niciun ajutor bikinii, eyelinerul negru și balerinii, iar semnătura ei personală, bluza fără umeri, a devenit cunoscută ca Bardot style și încă este la modă. Nimic nu se compară însă cu povestea de roman a frumoasei franțuzoaice, care a avut de-a lungul vieții mai bine de o sută de iubiți, bărbați și femei, patru soți și tot atâtea tentative de sinucidere…


O soție cu spirit de aventură…

Micuța Bri, cum o alintau părinții, s-a născut și a crescut la Paris, într-un cartier elegant de langa Turnul Eiffel, într-o familie catolică burgheză, iar vacanțele și le petrecea în Alpi, iarna, iar la Saint Tropez, vara. În copilărie a visat să devină balerină și a și fost acceptată la Conservator, la vârsta de 13 ani. Cariera de model a început-o la 15 ani, când a prezentat pălării pentru o prietenă de-a mamei sale, și tot în acel an apărea deja pe coperta revistei Elle. Un an mai târziu, în viața ei intra Roger Vadim (pe atunci, asistent de regie, ulterior, regizor), cu 6 ani mai mare ca ea, de care Brigitte s-a îndrăgostit nebunește: „Mi-a lăsat impresia unui lup: s-a uitat la mine, m-a speriat, m-a sedus, nu mai ştiam unde sunt şi ce e cu mine, povestea actrița, după cum a menționat Ginette Vinceneau în cartea biografică Brigitte Bardot: The Life, The Legend, The Movies’. Mai întâi s-au iubit în secret, apoi nu și-au mai ascuns sentimentele. Așa cum era de așteptat, părinții ei s-au opus relației, dar au renunțat după ce Brigitte a încercat prima oară să-și ia viața. Nu i-au permis să se mărite însă cu Vadim până ce nu a împlinit 18 ani.


Vadim, care era și fotograf, și jurnalist, a fost o adevărată rampă de lansare pentru Brigitte, conexiunile sale din lumea filmului deschizându-i calea frumoasei sale soții. Ajutată și de carisma sa specială, dar și de sex-appeal-ul incredibil, în doar patru ani, actrița avea în palmares o duzină de filme, însă fără prea mare impact. Evident, Brigitte fusese remarcată, dar în niciun caz pentru jocul actoricesc, considerat fals și neprofesionist’. În 1956 a venit și recunoașterea, odată cu controversatul film „Et Dieu… créa la Femme/Şi Dumnezeu… a creat femeia’, regizat chiar de către soțul ei, în care Brigitte a jucat alături de Jean Louis Trintignant.


Filmul „Şi Dumnezeu… a creat femeia’ nu i-a adus însă numai recunoașterea la nivel internațional, ci și o nouă dragoste, pentru că Brigitte s-a îndrăgostit de nimeni altul decât partenerul ei de film, Trintignant! După doar patru ani de mariaj, actrița și soțul ei, infideli amândoi, au divorțat. Paradoxal, Vadim declara ulterior că a presimțit momentul: Știam că asta se va întâmpla. Dar am preferat întotdeauna să am o soție cu spirit de aventură, cu acel <>‘.


Revista VIVA! de luna august poate fi găsită la toate standurile de difuzare a presei

 Fără număr…

La vremea aceea, Jean Louis Trintignant era și el căsătorit, dar a divorțat pentru Brigitte. După doi ani de relație, s-a rupt din nou lanțul de iubire, deoarece actrița s-a îndrăgostit, tot nebunește, de cântărețul Gilbert Becaud, care era, de asemenea, căsătorit. Devenise aproape un tipar, dar asta nu a oprit-o pe Brigitte, prin viața căreia, de atunci, după cum singură a recunoscut, au trecut mai bine de 100 de parteneri, bărbați și femei. „De fiecare dată când mă îndrăgostesc, acea persoană este iubirea vieții mele’, recunoștea cu seninătate actrița. Dar nu era vina ei în totalitate, Brigitte atrăgea femeile, care voiau să fie ca ea, și bărbații, care voiau să fie a lor…


Coup de foudre

Brigitte era încă măritată cu Gunther Sachs (al doilea soț), atunci când a devenit iubita lui Serge Gainsburg. A fost coup de foudre pentru amândoi, iar relația a fost pe cât de scurtă, pe atât de intensă. Au fost trei luni de dragoste pură, nederanjată de niciun nor. Iubirii dintre cei doi omenirea le datorează unul dintre cele mai frumoase cântece de dragoste, a cărui muză a fost artista. Într-o zi, Brigitte i-a cerut iubitului, în timp ce ea se odihnea în brațele sale, să-i compună cea mai frumoasă melodie de dragoste. Inspirat de muza blondă, Serge a scris în acea noapte „Je Taime moi non plus’, pe care artista a și înregistrat-o. Din păcate, sub amenințarea celui care încă era soțul ei, piesa nu a văzut lumina zilei în interpretarea actriței, ci, ulterior, a fost făcută faimoasă de Jane Birkin. Aflată la mijloc între soț și amant, cu sufletul greu, Brigitte a decis să rupă legătura cu Serge și s-a dedicat următorului film, Shalako’.


Relația celor doi s-a încheiat abrupt, însă a lăsat posterității niște piese nemuritoare, marcate de tonalitatea plină de erotism a actriței, a cărei voce era la fel de sexy ca trupul ei: „Initial B.B.’, „Bonnie and Clyde’, „La Belle et le Blues’, „Un Jour comme un autre’, „Harley Davidson’ sau „Comic Strip’. Brigitte și Serge au continuat să vorbească mult timp la telefon după aceea, însă artistul a fost devastat, iar alcoolul a devenit prietenul său cel mai bun… În 1991, la moartea fostului ei iubit, Brigitte a fost distrusă. Ani de zile mai târziu, actrița și-a deschis sufletul: „De 44 de ani mă gândesc la el. Mai ales azi, la 20 de ani de la moartea lui. Mă gândesc adeseori la această frază pe care a pronunțat-o sau a scris-o, nu-mi mai amintesc exact: <>‘.


Citiți textul integral în revista VIVA! de luna septembrie!

Foto: Hepta, Northfoto