Alexandru Arșinel are o avere impresionantă. Marele actor primește și o pensie de revoluționar, iar veniturile lui ajung la 9.000 de lei lunar

.

Alexandru Arșinel se bucură de o bătrânețe liniștită, lipsită de griji financiare, chiar dacă în viața personală are multe motive de tristețe. Și-a pierdut cea mai bună prietenă, pe Stela Popescu, apoi pe colega sa dragă, Cristina Stamate. Actorul în vârstă de 81 de ani își îngrijește și soția paralizată.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

După ce a renunțat la funcția de director al Teatrului de Revistă Tănase, Arșinel nu a mai fost nevoit să vorbească despre salariul său, scrie b1.ro. În iunie 2020, actorul a completat o declarație de avere.


Renumitul artist, în vârstă de 81 de ani, primește o sumă de ordinul zecilor de mii de lei lunar. Fostul șef al Teatrului de Revistă Tănase s-ar fi implicat în evenimentele dramatice din decembrie 1989 și pentru acest lucru, primește lunar o pensie de la stat, pentru contribuția sa la victoria Revoluției române. Arșinel recunoaște însă că în acele zile se afla în Sala Radio, pentru a înregistra scenete pentru Revelion, nu pentru că ținea neapărat să lupte.


Potrivit actului oficial, în 2019, acesta a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii), dar și alți 10.800 de lei (o indemnizație handicap gr. 2 pentru că o îngrijește pe soția bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună, citează gândul.ro.

În trecut, când era manager la Teatrul de Revistă, până în 2018, potrivit declarației sale de avere depusă la vremea aceea, Arşinel încasa 90.733 lei ca manager la Teatrul de revistă, 86.229 de lei din drepturi de autor, 33.720 de lei ca indemnizaţie de revoluţionar şi 58.116 lei ca pensie. În total, Arşinel a câştigat 268.798 lei, adică 22.399 lei (aproximativ 4.800 de euro) pe lună. Faţă de precedentele declaraţii de avere, Arşinel a completat un venit nou, 6.125 de lei, în dreptul căruia a notat „Handicap gr. 2′, potrivit playtech.ro.



Soția sa este în scaun cu rotile

În toamna lui 2016, a căzut pe scări şi a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile.

„Am muncit 60 de ani în teatru, aşa că merg mai departe cu sau fără voia mea. Trebuie să muncesc ca să îmi întreţin puţin dorinţa de viaţă şi să-mi reîncarc bateriile cu ajutorul spectatorilor care mă ţin în formă şi vor mereu să mă vadă în spectacole de umor. Lucrurile astea la un loc îţi dau curaj de a merge mai departe. Soţia mea e perfect conştientă, dar nu poate să-şi mişte decât mâna dreaptă. Eu sunt bine, ceea ce urez tuturor. Îmi place să fiu activ şi mă bucur de ceea ce fac', a declarat, pentru Click!, Alexandru Arșinel.


A trecut prin momente grele în ultimii ani

Alexadru Arşinel a trecut, în ultima perioadă, prin momente cât se poate de dificile. Întâi şi-a pierdut cea mai bună prietenă şi colega lui de scenă, pe Stela Popescu. La doar câteva zile, o altă amică apropiată de-ale sale şi o actriţă alături de care a jucat în zeci de piese, Cristina Stamate, s-a dus şi ea. Apoi, de parcă asta nu ar fi fost de ajuns, problemele de sănătate ale soţiei sale s-au înrăutăţit, iar Alexandru Arşinel a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală la inimă.