Alexandru Arșinel a vorbit cu Tamara Buciuceanu acum două zile: "Arșinică, nu mă simt prea bine..."

.

Vestea că Tamara Buciuceanu a murit a îndoliat lumea teatrului… Artiștii o plâng rând pe rând, dar sunt puțini cei care au ținut legătura cu marea doamnă a teatrului romînesc, în ultima perioadă. Printre cei care au făcut-o se numără și Alexandru Arșinel, cel care a vorbit cu Tamara Buciuceanu în urmă cu doar două zile. 

Corina a căzut. Tamara Buciuceanu a trecut în neființă astăzi, iar lumea teatrului suferă, în unanimitate. Madam Isoscel, după cum o știm cu toții, din filmul Liceenii, s-a stins pe patul de spital, după o luptă grea cu probleme de sănătate vechi. În ultimul timp a stat retrasă și mai ținea legătura cu puțini dintre colegii ei de scenă dar, printre aceștia, se numără și Alexandru Arșinel. Actorul a povestit că, ultima oară, au vorbit chiar în urmă cu doua zile, actrița fiind perfect conștientă de starea de sănătate precară…


Am vorbit cu Tamara acum câteva zile şi îmi spunea că nu se simte prea bine. Era internată în spital, dar nu se plângea. Îmi spunea: ‘Arşinică, nu mă simt prea bine’. Ne este greu, foarte greu la toţi. Nu îmi vine să cred cum se duc una după alta: Cristina Stamate, Stela Popescu şi acum Tamara. Tare rău îmi pare. A plecat un camarad, un prieten extraordinar. Îmi pare tare rău. Am jucat cu ea la Boema, la Tănase, în turnee prin străinătate, în toată lumea, o camaradă extraordinară, un om deosebit. Ca actriţă o judecă poporul, nu ştiu ce aş mai putea adăuga la ce adăugăm fiecare în fiecare zi despre această mare artistă. Dumnezeu să o odihnească şi să o primească în rândul marilor, uriaşilor artişti care s-au dus în ultimii ani’, a mărturisit Alexandru Arșinel.


 

Ce spuneau medicii înainte cu câteva ore ca Tamara Buciuceanu să se stingă din viață

„Starea dumneaei s-a agravat pe fondul problemelor cardiace preexistente, de care ştiaţi şi este în terapie intensivă, nu a părăsit nicio secundă terapia intensivă, intubată şi ventilată mecanic. Starea dumneaei s-a agravat din weekend, progresiv, dar astăzi este, într-adevăr, o situaţie critică. Evoluţia bolii cardiace a fost una nefericită cu nevoia de intubaţie şi ventilaţie, cu conectarea la aparate astfel încât oxigenul necesar supravieţuirii este asigurat aproape exclusiv de aparatele de ventilaţie mecanică. (…) Noi ne dorim din tot sufletul (n.r. să îşi revină), facem toate eforturile în acest sens. Sunt şanse, ne dorim acest lucru, dar până în acest moment evoluţia este una severă. Medicii sunt rezervaţi, a spus Silviu Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.