Alain Delon a revenit la Cannes

.

Alain Delon a revenit la Cannes

Alain Delon a revenit la Cannes


Alain Delon este unul dintre oaspetii de onoare ai celei de-a 60-a editii a Festivalului de la Cannes, dupa o absenta de 15 ani. Cu un an in urma, actorul declarase ca „nu va mai urca niciodata treptele’ acestui festival.

La inivitatia presedintelui Fetivalului, Gilles Jacob, Alain Delon a asistat chiar la ceremonia aniversara din 20 mai. „Personal sunt foarte bucuros ca dupa o absenta indelungata sa urc aceste trepte legendare. Singurul meu regret este ca nu pot sa fac acest lucru impreuna cu prietenul meu, Bebel’.


Alain Delon a venit pentru prima data la Cannes in 1961 cu „ Quelle jolie de vivre’, un film in regia lui Rene Clement. S-a intors de alte sase ori, in mod special pentru doua dintre marile sale roluri pe care le face in filmele: „Eclipsa’ (1962) de Michelangelo Antonioni si „Ghepardul'(1963) de Visconti. Din 1992, Alain Delon nu a mai venit la Cannes.

Acum un an declara ca nu va mai ajunge niciodata la Festival, dand de inteles ca nu este vorba de vreun capriciu. Era doar mahnit ca organizatorii celei de-a 50-a editii a Cannes-ului omisesera sa il invite. „Gata cu acest festival’ spunea actorul azi in varsta de 71 de ani. „Raman constant deciziilor pe care le iau’.


Intre timp se pare ca s-a razgandit, Festivalul de la Cannes fiindu-i probabil prea apropiat ca sa poata renunta cu usurinta la el.

Un text de: Florentina Liutic, Foto: www.alaindelon.com.