Adrian Enache, despre prietenia cu regretata Laura Stoica: „S-a uitat mama ei la mine și am plâns împreună. Cea mai frumoasă amintire cu ea...” / EXCLUSIV

 Miniosu Alexandra
.

Adrian Enache a cântat în memoria Laurei Stoica, într-un concert dedicat regretatei artiste, care ar fi împlinit 55 de ani. În noul număr al revistei VIVA!, acesta ne-a vorbit despre prietenia lor. La 56 de ani, Adrian Enache este atât de efervescent, încât cu greu poți ține pasul cu el, însă nu face niciun efort să fie așa… Spune că totul vine de la divinitate, care, în afara faptului că l-a înzestrat cu talent, i-a oferit privilegiul de a combina distracția cu munca. Mai bine zis, pentru el, munca este distracție. Și invers!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

La momentul interviului nostru, tocmai ai cântat într-un spectacol dedicat regretatei Laura Stoica, care ar fi împlinit 55 de ani. Profit de ocazie și te întreb: ce amintiri te leagă de ea?

Cea mai frumoasă amintire cu ea se poate vedea pe YouTube – este vorba despre Mamaia 2000, când am avut un show excepțional, la ideea lui Titus Munteanu. Se împlineau 10 ani de când ne lansaserăm amândoi, în 1990. Țin minte că am fost atât de emoționat… Au fost 300 de candidați în finală. S-a cernut, s-a tot cernut, până am ajuns în finală vreo 10-15 și noi am fost împreună în concurs…

adrian-enache-2adrian-enache-2

Noi acolo ne-am cunoscut, când se făceau preselecțiile la Teatrul Tănase. Venea fiecare din orașul lui. Și am remarcat vocea aceea guturală de rock. Pentru că eu veneam din muzica rock. Am apreciat-o din prima clipă și i-am spus: „Tu o să ajungi mare.

Citește și: Ce a făcut fiul lui Adrian Enache cu banii câștigați din apariția în filmul Familia Addams, cu Catherine Zeta Jones

Citește și: Ce meserie și-a ales fiul lui Adrian Enache și al Iulianei Marciuc. E proaspăt absolvent:„Se pregătește pentru…'

Citește și: Adrian Enache are remușcări la 33 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu:”Dacă rămâneam la ea în noaptea aia nu murea”

Citește și: Ramona Olaru și Cătălin Cazacu își țin banii separat. Cum împart cheltuielile din casă:„Pe ai lui îi avem, dar nu-i folosim la…'

Adrian Enache a cântat în memoria Laurei Stoica

După aceea, mi-a întors-o ea, când am ajuns în finală și am câștigat, eu – Premiul II, iar ea – Premiul I. Când mi-a întins premiul, eu m-am împiedicat, am căzut pe scări… Și zicea Octavian Ursulescu: „Păi el e și fotbalist și se mai întâmplă. De obicei, la fotbal nu prea cade, driblează, că e vârf de atac foarte bun. Din cauza emoției am căzut. Laura mi-a replicat: „Știi că mi-ai spus că o să ajung mare. Vezi că această căzătură e ca un șut în fund, un pas înainte. Vei ajunge mare. Pentru mine, colegii mei care au urcat la cer nu au murit și am vrut să le aduc un tribut.

Detalii emoționante despre prietenia lor

Raoul ți-a scris piesa dedicată Laurei?

Da. Și este prima melodie scrisă de el. Piesa este scrisă de doi ani de zile, am cântat-o cu mare drag pentru Laura… Versurile sună așa: „Pentru că ești frumoasă, în fiecare zi frumoasă, că eu te văd frumoasă, pentru că tu, Laura, trăiești…. S-a uitat mama ei la mine și am plâns împreună acolo. Eu sunt un tip… Mie, fără să vreau, îmi dau lacrimile din start.

Țin minte că la emisiunea „Duelul pianelor, de la TVR, pe care am prezentat-o cu ceva timp în urmă, am încercat să cânt și mi-au dat lacrimile. Ea este prezentă în viața mea, tot timpul. Mi-a plăcut ideea lui Florin Georgescu, marele nostru tenor, care acum este directorul Centrului Cultural Dâmbovița și care s-a gândit să cheme prietenii și colegii Laurei, pentru că au fost și Monica Anghel, Gabriel Dorobanțu…

Adică am văzut și eu spectacolele cu parfumul acela de altădată, cu sala arhiplină și cu big band. Ca pe vremuri, cum cânta Sile Dinicu… Eu am invitat-o pe Laura și am cântat cu ea. De asta spun că eu nu am cântat în viața mea decât cu cine am considerat eu, cu cei care sunt voci și au ceva de spus: Monica Anghel, Elena Cârstea, Laura Stoica și, mai nou, Mirela Vaida. Eu cânt cu ea la Teatrul Tănase, de asta am și invitat-o în spectacolul meu. Și Andra. Și cu ea am cântat.

„Nu vreau să creez animozități, ei se știu foarte bine care cântă și care nu'

Observ că la spectacolul tău din 4 noiembrie au fost multe nume…

Este generația care chiar cântă… Nu vreau să creez animozități, ei se știu foarte bine care cântă și care nu. Eu doar mi-am invitat prietenii de suflet, cu care am avut ceva în comun de-a lungul vieții. Am împărțit câte o bucurie, un eveniment, cu fiecare dintre ei. Nu sunt aleși întâmplător, sunt de platină toți. Adică îi trezești la 3-4 dimineața cu telefonul și îți cântă direct. Nu spune niciunul: „Stai că nu mi-am luat vocea la mine, stai că nu nu mi-am luat mina, stai că nu merge CD-ul, stai… nu știu ce. Îți cântă ce vrei tu, la orice oră.

Și aici i-am notat pe cei care participă, cum ar fi Minodora. Mi-a spus: „Ești cel care mi-a dat primul premiu din viața mea la un festival, la Deva, și nu am să uit asta cât voi trăi. Pe afiș mai sunt: Monica, Marcel, Galani, Rareș Varniote, Diana Matei, care cu siguranță va fi noul one man show al României, că de aceea îl iau peste tot cu mine, pentru că a arătat ce poate, și Diana Enache, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Nu întâmplător de doi ani merge cu mine în SUA și mi-o cer americanii non-stop.

În fiecare an, când trebuie să plec în America, merg cu ea. Mai nou, vin și americanii la spectacolele noastre, aduși de români. Ce succes am avut anul trecut la Miami cu ea în fostul restaurant al lui Borcea! Am cântat cu Diana de nu se mai săturau. Mă puneau pe mine să le cânt din repertoriul lui Elvis Presley, Cher… De asta zic, eu vreau să fac un show inedit cu oameni care merită toată atenția.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE NOIEMBRIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: Facebook, Instagram, PR

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton