Actrița Ema Vețean a murit, la 38 de ani, într-un accident de mașină. Familia îi va dona organele, care vor salva 5 vieţi

.

Actrița Ema Vențean a murit, într-un tragic accident de circulație, la doar 38 de ani. Familia Emei, actriță la Teatrul din Sibiu, a fost de acord cu donarea organelor și astfel, vor fi salvate 5 vieți. Ema Vețean devine al 62-lea donator din România din acest an și primul din Sibiu.

Accidentul în care a fost implicată Ema s-a produs pe 22 octombrie: într-o traversare neregulamentară pe DN1, în dreptul localității Cristian, actrița a fost lovită de o mașină condusă de un șofer de 65 de ani. În urma impactului, Ema Vețean a fost rănită grav, intrând în comă profundă. A fost transportată de urgență la spital, dar medicii n-au putut să o salveze.


În urma deciziei familiei, inima Emei Vențean  va ajunge la un pacient din Croația, plămânii vor ajunge la spitalul Sfânta Maria din București, iar rinichii vor ajunge la Cluj. Totodată, corneea prelevată va ajuta alți doi pacienți să își recapete vederea.

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca’ Sibiu, a scris astăzi pe Facebook că Ema Vețean „a făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film. Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului’.