Cum a căpătat actorul Marius Florea porecla Vizante: "Radu Beligan m-a pus să schimb afișul"

.

Puțină lume știe că pe Marius Florea Vizante nu îl cheamă în buletin întocmai. Actorul a povestit că „Vizante” este, de fapt, o poreclă pe care i-a pus-o Radu Beligan. Actorul își amintește primul spectacol la Teatrul Național, se pregătea de premieră, când s-a întâlnit pe hol cu Radu Beligan și atunci s-a născut numele ce avea să-i fie renume.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Marius a developat momente din viața și din cariera sa în cadrul podcast-ului lui Cătălin Oprișan, „Vreau să știu’. Marius Dorin Florea este unul dintre actorii de comedie, în teatrul și filmul românesc, recunoscut de toți după porecla ce i-a devenit, practic, nume de familie: Marius Vizante.

Cum s-a ales Marius Florea cu porecla Vizante


Actorul Marius Dorin Florea, pe numele său real, a povestit cum și-a căpătat porecla Vizante, care avea să-i devină renume.

„Pe mine mă cheamă Florea, numele de familie, iar prenumele este Marius Dorin. Prin clasa a VIII-a, am fost într-o tabără de pregătire a tineretului pentru apărarea patriei. Mi se spunea „Hans' sau „Evident', pentru că aveam un tic cu „evident', mă strigau așa copiii.

În tabără, fiecare județ organiza câte un mic spectacol. Erau unii din Pitești, iar unul dintre ei, mucalit, brunețel, fonfăit, a început să spună o poveste a lui „Vizantea, haiducul', dar, de fapt, era o satiră, cu „Vizantea, bișnițarul'.


Aș vrea să-l reîntâlnesc, să-l salut, n-am mai dat de el. Atât am râs de acel text, încât, ulterior, când am ajuns în București, am început să le spun băieților gluma. Toți râdeau…

Citește și: Cum se înțelege Denisa Tănase cu sora ei, Raluca, după ce s-a mutat în Dubai:„Lucrează împreună cu noi. Este… / EXCLUSIV


Citește și: Andreea Bănică se mută în casă nouă. Cum arată locuința:Dacă vedeți camerele copiilor…

Citește și:Dorian Popa, declarații dure despre Alex Velea:„M-a jignit foarte tare, n-am să uit niciodată. Cum a criticat-o pe Oana Zăvoranu

Proful de sport din liceu, domnul Fodoreanu, de a avut ulterior „Simpa Turism', de organiza și deplasările naționalei de fotbal, m-a dus la la preselecție la „Cântarea României', i-am zis că am un monolog satiric. După 4 ore intru cu monologul cu „Vizantea'. S-a terminat, „s-a rupt' sala! Apoi, de fiecare dată când era vreun spectacol, mă puneau să spun monologul cu „Vizantea'.


În vreo doi ani, toți liceenii ce veneau aduși cu forța la spectacole, mă știau de Vizante. Diriga nu pricepea când citea catalogul: „Mă, tu nu ești Vizante?!', „Nuuu'. Și mă trecea „Vizante' în catalog, să țină minte cine sunt’, a rememorat actorul.


Radu Beligan a schimbat afișul cu numele Marius Florea Vizante

Primul spectacol la Teatrul Național, se pregătea de premieră, s-a întâlnit pe hol cu Radu Beligan. Atunci s-a născut numele ce avea să-i fie renume lui Marius Florea:

„Pe intrarea actorilor era un culoar, cu toate afișele. Primul era cel mai nou spectacol. Eu, proaspăt angajat, eram al 5-lea în distribuție, după nea Mișu Fotino, Magda Catone, George Ivașcu, eu mă uitam cu mândrie. Și vine meșterul Beligan:

„Ce faci, copile, ești aici pe afiș?', „Da, meștere'. Se uită el atent: „Dar ce joci, ți-au dat figurație?', „Nuu, sunt al 4-lea, al 5-lea acolo', „Păi, tu nu erai Vizante?', „Nuu, asta era poreclă'. „Marius Florea nu e nume de actor, Marius Florea Vizante e nume de actor. Du-te sus și spune-le să schimbe afișul, că am zis eu!'. De la meșterul Beligan, așa am rămas: Vizante’.