A trecut moțiunea de cenzură! Guvernul Dăncilă pleacă. PRIMELE DECLARAȚII ale liderilor politici

 Dumba Gabriela
.

Moţiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi favorabile, anunţul fiind făcut în plenul Parlamentului. Ludovic Orban anunţă că moţiunea a trecut şi spune că Parlamentul a demis Guvernul PSD.

 

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, afirmă că Viorica Dăncilă nu mai este premierul României, ci o „persoană particulară, care ocupă abuziv înalta demnitate de la Palatul Victoria”.

Liderul Pro România Victor Ponta a avut în plen un discurs foarte ironic la adresa premierului Dăncilă, afirmând că a spune că aceasta vorbeşte despre ceea ce nu ştie este o tautologie, după care s-a întors spre Dăncilă spunând că îi dă de lucru, să caute pe Google. El a răspuns criticilor lui Dăncilă, admiţând că a fost un om rău, pentru că a pus-o pe liste la europarlamentare în 2014, iar Liviu Dragnea a fost şi mai rău, că a pus-o prim-ministru, scrie News.ro.

'Feriţi-vă de recunoştinţa doamnei Dăncilă, că ajungeţi ca Dragnea!', a spus Victor Ponta. 'Există viaţă şi după ce nu mai eşti prim-ministru', i-a transmis Tăriceanu premierului. Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a afirmat că multe administraţii PNL au primit bani prin PNDL, spunând că grofii care se înfruptă din acest program nu sunt doar social-democraţi, ci şi liberali.

Viorica Dăncilă a declarat, joi, după ce moţiunea de cenzură a fost adoptată, că au fost şi social-democraţi care au trădat. 'Nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită', a spus Dăncilă.

'Le doresc celorlalţi să vină în plen cât mai repede. Fac apel la preşedintele României să nominalizeze cât mai repede un premier care să-şi asume guvernarea.', a mai spus Dăncilă.

Dăncilă a explicat că PSD merge mai departe la alegerile pezidenţiale, candidatura sa urmând a fi lansată oficial sâmbătă.

'Vom intra în turul al doilea, mergem cu candidatura mai departe', a afirmat Dăncilă.

În plus, aceasta a spus că Guvernul PSD va intra în istorie 'ca un guvern foare bun'.

Victor Ponta, reacție fulger la trecerea moțiunii

„Mă bucur că am salvat România și social-democrația de cel mai ciudat lider, Viorica Dăcilă. Noi am avut 32 de voturi și înțeleg că a trecut la șase. Mă apuc de treabă și sper să constituim cât mai repede un guvern. Domnul Iohannis nu mi-o va oferi nicidată”, a declarat Victor Ponta, liderul PRO România.

Dan Barna jubilează după victoria din Parlament

„Guvernul Dăncilă nu mai e. A intrat în istorie și foarte sus în topul cabinetelor incompetente de care această țară a avut parte.

Nu e niciun motiv să sărbătorim. Fiecare zi pe care martorii lui Dragnea au petrecut-o în Palatul Victoria a fost o zi pierdută.

Lecția pe care trebuie să o reținem e că niciodată acestor oameni nu trebuie să li se mai dea șanse. Nu fac decât să fure, ce nu fură distrug și ce nu pot distruge compromit.

Nu am votat împotriva lui Dăncilă ca să vină Ponta la putere. Nu am votat pentru guverne care să continue criza politică. Am votat pentru claritate și rezolvarea crizei.

Privim spre viitor. Soluția sunt anticipatele.

Ne întoarcem la popor, poporul are întotdeauna dreptate', scrie Dan Barna, citat de stiripesurse.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton