4 greșeli de vestimentație de evitat pe timpul iernii

.

Atunci când vine vorba despre frig, zăpadă, umezeală, trotuare pline de apă și treceri de pietoni de evitat, alegerile vestimentare ajung de cele mai multe ori pe locul secund. Nu este iarnă încă, dar nici mult nu mai avem până atunci. Și suntem convinse că nici nu contează foarte mult acest detaliu, știm foarte bine că orice temperatură care coboară sub 15 pare să aibă un minus în față. Cum și tu ești în prag de iarnă, garderoba devine o prioritate și probabil deja ai petrecut câteva weekenduri ca să vânezi cele mai tari oferte la jachete și paltoane, să descoperi o pereche nouă de cizme și să-ți reîmprospătezi sertarul cu pulovere. Cum probabil vor urma câteva reprize de cumpărături în perioada următoare, îți oferim câteva sfaturi de care ar fi cazul să ții cont.

4 greșeli de vestimentație de evitat pe timpul iernii:


  1. Un palton casual peste haine elegante

Când temperaturile vor începe să scadă cu adevărat, gustul vestimentar se va ascunde în spatele hainelor groase cu orice cost. Nu va mai conta atât de mult cum te asortezi, ci cât de cald și de comod îți va fi în haine. Un lucru pe care ar trebui să îl eviți totuși este mixul nefericit între un palton casual și haine de seară, elegante. Este o imagine pe care cu greu o vei putea justifica, dacă te vei regăsi în câteva fotografii pe Instagram mai târziu.


  1. Asortarea greșită a cizmelor UGG

Cizmele UGG sunt foarte comode și foarte utile atunci când vremea începe să se urâțească, dar ar fi important să știi când și cum să le porți. Evită întotdeauna să le porți alături de o pereche de pantaloni de yoga, ci mergi mai degrabă pe un look în care le asortezi cu o pereche de blugi și o vestă lejeră.

  1. Hainele îți anulează formele

Doar pentru că e frig afară nu înseamnă că trebuie să te îmbraci într-o cutie. Sună dur, dar gândește-te puțin la paltoanele care îți anulează orice formă a corpului. Dacă ai o siluetă de invidiat, ar fi și păcat să mergi pe mâna unor haine care curg drept pe tine. Scoate formele în evidență, folosește un cordon elegant și arată că știi cum să impresionezi chiar și atunci când tot ce vrei este să te ascunzi sub cea mai călduroasă pătură din sufrageria ta, alături de un vin fiert sau un ceai.


  1. Nu renunți la culorile de vară

Există un motiv evident pentru care unele culori se numesc „de vară’. Mixul cizmelor negre și înalte și a bluzițelor galbene cu dungi albe nu prea se potrivește. Nu trebuie să faci nici greșeala de a renunța complet la culori în această perioadă, dar poți încerca de această dată să impresionezi cu un mix de culori reci. Va reveni sezonul culorilor calde pe care le vei putea scoate la lumină din garderobă la momentul potrivit.


Oricare ar fi gusturile tale vestimentare și chiar dacă este iarnă, asta nu înseamnă că trebuie să uiți cu totul de ele. Poți găsi foarte ușor mixul între practic și elegant.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Julia Strekoza