Soția lui Christian Sabbagh, replică pentru cei care-i „compătimesc” fiul diagnosticat cu autism: „Nu este neapărat un lucru rău”

 Dumitrache Laura
.

Soția lui Christian Sabbagh, replică pentru cei care-i „compătimesc' fiul diagnosticat cu autism. Iulia Sabbagh, soția lui Christian Sabbagh, a făcut primele declarații despre diagnosticul fiului ei. Prezentatorul de știri a dezvăluit recent că fiul său, Christian Jr., a fost diagnosticat cu autism. După ce a primit mai multe mesaje de „compătimire' din partea internauților, Iulia a postat un mesaj surprinzător pe rețelele de socializare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Soția lui Christian Sabbagh, replică pentru cei care-i „compătimesc' fiul diagnosticat cu autism. Christian Sabbagh a dezvăluit în emisiunea lui Denise Rifai că fiul său de patru ani are autism. Prezentatorul de știri a declarat că atunci când medicii le-au dat vestea, soția sa a intrat în depresie. După zile întrebi în care a primit mesaje din partea internauților, Iulia Sabbagh a decis să le răspundă fanilor.

christian sbbaghchristian sbbagh

Iulia Sabbagh și Christian Sabbagh au împreună o fetiță și un băiețel, Anais și Christian Jr. Cei doi s-au căsătorit în 2017, Iulia fiind cea de-a treia soție a prezentatorului de știri. Soția lui Sabbagh a mărturisit că nu vede autismul ca pe o reală problemă.

Citește și: Băiețelul de 4 ani al lui Christian Sabbagh are autism. Soția jurnalistului a făcut depresie când a aflat:”Îmi doream să se termine viața mea”

Citește și:Drama prin care trece Christian Sabbagh, de la debutul războiului în Ucraina:„Am retrăit acele momente, din copilăria mea'

Citește și:Iulia Albu a criticat-o dur pe Brigitte Pastramă:„Perioada ei de glorie a fost cât timp a fost căsătorită cu Ilie Năstase. După…'

Citește și:Diana Dumitrescu și soțul ei au fost la un pas de divorț, după ce au devenit părinți:„Ne certam pentru că…'

Soția lui Christian Sabbagh, replică pentru cei care-i „compătimesc' fiul diagnosticat cu autism

Christian Sabbagh a dezvăluit în urmă cu ceva timp că fiul său de patru ani are autism. Prezentatorul de știri este căsătorit cu Iulia, iar împreună au doi copii, pe Anais și Christian jr. După ce a primit mai multe mesaje de „compătimire' din partea internuaților, soția lui Christian Sabbagh a postat un mesaj surprinzător pe rețelele de socializare.

„Pentru că după mediatizarea diagnosticului fiului meu am tot primit mesaje, unele de compătimire', să nu spun răutate, precizez următoarele:
-Autismul nu este o boală sau o epidemie. Este, de fapt foarte subdiagnosticat. De asemenea, nu este neapărat un lucru rău.
-Autistii duc lupte ca noi toți ceilalți, dar multe dintre ele provin de la oameni intoleranți sau locuri care nu sunt proiectate pentru ei.
-Majoritatea persoanelor cu autism nu vor un „leac' pentru că le place ceea ce sunt, chiar dacă lumea este puțin mai greu de navigat. Persoanele cu autism sunt la fel de unice ca și neurotipii!', a mărturisit Iulia Sabbagh pe rețelele de socializare.

Iulia Sabbagh: „Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus”

În continuare, Iulia a dat mai multe exemple de persoane de succes care suferă de autism.

„Autiștii sunt peste tot. … Multe personalități istorice celebre erau, probabil, autiste, cum ar fi Mozart, Einstein, președintele Lincoln și Emily Dickinson. Câteva exemple actuale sunt Sir Anthony Hopkins, Dan Akyroyd și Elon Musk. Persoanele cu autism fac lucruri grozave în fiecare zi! … Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc nu înseamnă că nu au lucruri de spus.

Există o concepție greșită că, pentru că cineva nu vorbește, nu este inteligent și nu este capabil să trăiască o viață împlinită. Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus și o perspectivă valoroasă asupra lumii', a adăugat soţia lui Christian Sabbagh, pe Facebook.

Iulia Sabbagh a recunoscut că a avut nevoie de ajutorul unui psiholog

Prezentatorul de la Kanal D a dezvăluit despre problemele de sănătate ale fiului său în emisiunea  „40 de întrebări cu Denise Rifai’. Soția sa, Iulia Sabbagh a recunoscut că a trecut prin momente dificile atunci cân

Recunosc că am avut nevoie de consiliere psihologică să înțeleg că lucrul cel mai important este ca eu să fiu bine ca să-l fac bine și pe fiul meu.Am căutat ajutor pentru a mă vindeca mintal, pentru a avea puterea de a fi sprijinul copiilor mei, indiferent de situațiile grele cu care am fost încercați’, a declarat soția prezentatorului tv pentru spectacola.ro.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton